Algemeen

Loodgieters- en Installatiebedrijf Boonstra viert 25-jarig bestaan

Het is al weer 25 jaar geleden dat Klaudia en Theo Boonstra het bedrijf overnamen na het overlijden van M.C.A. Boonstra senior, die het bedrijf opgerichtte in 1982. Theo en Klaudia startten in de Ritske Boelemastrjitte in Stiens, een klein huisje met garage, waarin de zinktafel stond en wat materiaal.

“We kregen al snel ruimtegebrek en moesten twee garageboxen bijhuren om materiaal en materieel in op te slaan”, vertelt Theo, “De werkzaamheden breidden snel uit, er kwam een personeelslid bij en er werd werk uitgevoerd voor aannemers en winkelketens.” Mede door de snelle groei die het bedrijf doormaakte en de behoefte aan meer woonruimte verhuisden de Boonstra’s met het bedrijf in 1999 naar de Lege Hearewei 34 in Stiens. Daar beschikte men over een kleine loods voor de zinkzetterij en een ruim kantoor. Het aantal personeelsleden was inmiddels van 2 naar 4 personen toegenomen. De administratie werd door Klaudia overgenomen, zodat Theo zich meer bezig kon houden met het aannemen en uitvoeren van de werkzaamheden.

“We krijgen vaak de vraag waarom onze bedrijfsbussen geel zijn”, zegt Klaudia lachend, “In 1996 waren we op zoek naar een grotere bedrijfsbus en in die tijd was er nog geen internet. We vonden in de krant een gele Ford Transit aan de andere kant van het land. Deze bus was in zo’n goede staat dat we deze zo gelaten hebben en daarna zijn al onze bussen geel gebleven. Het blijkt dat iedereen de gele bussen van Boonstra herkent.”

“Doordat het bedrijf maar bleef groeien, we hadden inmiddels 6 man in dienst, het wagenpark werd uitgebreid en de aanlevering van materialen steeds meer toenam, nam de overlast in de woonwijk ook toe”, voegt Klaudia toe, “Uiteindelijk kregen we een stuk grond op industrieterrein Middelsee aangeboden, dit hebben we gekocht en hierop hebben we een nieuw bedrijfpand kunnen realiseren. Vanaf 2002 werd gestart met de bouw hiervan. Het nieuwe pand is voorzien van kantoor, kantine, werkplaats en magazijn. Doordat het bedrijf nog steeds doorgroeide en de werkzaamheden op kantoor steeds omvangrijker werden, besloten we dat Theo naar kantoor zou verhuizen.”

Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een totaalinstallateur met meer dan 15 medewerkers  die gaan voor vakwerk in loodgieters- en installatietechniek voor zowel particulier als bedrijven. Men kan bij Boonstra terecht voor o.a. centrale verwarming, sanitair, elektra, klimaatbeheersing, rioleringssystemen en duurzame energie.

“Ondertussen is de 3e generatie ingetreden”, zegt Theo trots, “Sven Boonstra is momenteel mede-eigenaar van Dakdekkersbedrijf Boonstra en hoopt in de toekomst het installatiebedrijf voort te zetten, waardoor we klaar zijn voor de komende 25 jaar λ

Loodgieters- en Installatiebedrijf Boonstra viert dit 25 jarig bestaan met een leuke jubileumactie zie de advertentie op pagina 2 van de Stienser van deze week.