Algemeen

Met plezier werken aan een fitter lichaam en brein bij FysioStiens door Cognitieve Fitness

Cognitieve fitness: wat is het en waar kan het voor helpen?

Wat doet u om uw gebit schoon te houden? Wat doet u om uw brein fit te houden? 

We kunnen ons voorstellen dat de tweede vraag moeilijker te beantwoorden is. Want hoe houd je het brein fit? Cognitieve Fitness is een unieke trainingsmethode, wetenschappelijk onderbouwd, om hiermee aan de slag te gaan. Het is speciaal ontwikkeld voor het verbeteren van cognitieve vaardigheden (concentratie, geheugen, logica en ruimtelijk inzicht) en motorische vaardigheden (spierkracht, conditie, coördinatie en reactievermogen). In het dagelijks leven komt dit van pas voor helder nadenken, plannen maken, oplossingen bedenken en voldoende energie hebben om activiteiten te ondernemen. De leuke en uitdagende oefeningen zijn gericht op 3 kernelementen: lichamelijke inspanning, oefeningen voor de hersenen en ontspanningsoefeningen.

 

Welke doelgroepen kunnen baat hebben bij Cognitieve Fitness?

Cognitieve Fitness is effectief voor mensen die last hebben van cognitieve problemen. Ook werkt het preventief voor mensen die nog niet met deze problematiek te maken hebben. 

Doelgroepen waarbij Cognitieve Fitness momenteel wordt toegepast zijn: ouderen, licht dementerende ouderen, mensen met psychische klachten, mensen met niet aangeboren hersenletsel en sporters. Maar uiteindelijk is het nuttig voor een ieder die zijn/haar hersenen gezond wil houden.

 

Wat is de werkwijze van FysioStiens met Cognitieve Fitness?

Het programma wordt in groepsverband aangeboden, minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers. Het programma vindt 1x per week plaats gedurende 15 weken. In totaal duurt elke sessie 1.5 uur inclusief tijd voor een kopje koffie of thee. Binnen het programma wordt er onderscheid gemaakt in niveau en zal iedereen op zijn/haar niveau successen en uitdagingen ervaren. 

 

U wordt begeleid door Anouck Bletterman in een veilige omgeving waarin plezier voorop staat. Zij is naast fysiotherapeut ook cognitief fitness trainster. 

Kennismaken met Cognitieve Fitness?

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan ervaren wat Cognitieve Fitness is door een vrijblijvende, gratis workshop te volgen op donderdag 8 september van 10:00 – 11:00. Adres: Truerderdyk 9. 9051 JB Stiens.   

 

De training zal starten op donderdag 20 oktober van 10:00 – 11:30 uur gedurende 15 weken (met uitzondering van de kerstvakantie). We zijn in afwachting van een subsidie om de training laagdrempelig aan te kunnen bieden. 

Geef u vóór 5 september op voor de workshop. Ook zijn we bereikbaar voor vragen en kunt u zich natuurlijk opgeven voor de training. Dit kan telefonisch op nummer 058-2575250 of  stuur een mail naar anouck@fysiostiens.nl