Algemeen

Midzomerwadconcert De Oergong: 'Een buiging naar het Wad'

‘Een buiging naar het Wad’. Hiermee karakteriseerde geluidskunstenaar Sytze Pruiksma de unieke concertreeks die fanfare De Bazuin Tzummarum met hem en trompetvirtuoos Eric Vloeimans voorbereidt. 

Eric Vloeimans tijdens de repetitie met leden van de De Bazuin Tzummarum 

 

Van 15 t/m 19 juni 2022 spelen de muzikanten vijf bijzondere natuurconcerten aan de achterkant van de waddendijk nabij het buurtschap Koehool. De Bazuin noemt het project ‘De Oergong’. De overgang van land naar zee, van zoet naar zout, van voorjaar naar zomer, van avond naar nacht, van de dagelijkse drukte naar de rust van de natuur. Maar ook: van de bekende fanfare-   muziek naar iets geheel nieuws.

Het stuk is zo gemaakt dat de sfeer en de geluiden van de natuur en de muziek in elkaar overvloeien. De muzikanten improviseren op de omstandigheden en de vogelgeluiden. Geen van de vijf concerten zal hetzelfde zijn.

Deze week repeteerden de muzikanten voor het eerst samen. 

Alle puzzelstukjes pasten in elkaar: de harmonieën van de fanfare, de sfeergeluiden van Sytze Pruiksma en de trompetimprovisaties van Eric Vloeimans - samen in een adembenemende productie. Pruiksma en Vloeimans werkten eerder samen bij Conference of the Birds in 2018.

 

De Oergong maakt deel uit van het hoofdprogramma van Arcadia, de triënnale na Leeuwarden-Fryslân 2018. 

 

Meer informatie en tickets: 

www.debazuintzummarum.nl