Algemeen

Mini Simmer Fair Wurgedyk 20

Op 22 augustus is de eerste Mini Simmer Fair in de tuin van een prachtige boerderij aan de Dokkumer Ee. De boerderij uit 1825 staat tussen Bartlehiem en Wyns direct aan het fietspad richting Leeuwarden.

Op deze bijzondere plek gaan de komende jaren tal van initiatieven ontwikkeld worden. Van kleine evenementen tot sociale etentjes en van ijsverkoop tot een kleinschalige Bed & Breakfeast. Bij mooi weer zijn er nu ook al dagelijks ijsjes te koop.

De aftrap van dit alles is de Mini Simmer Fair. Met de nadruk op ‘Mini’ want er zullen maximaal tien kramen komen te staan met unieke, bijzondere en/of lokale producten.

Zo komen er standhouders met lifestyle producten van ondernemers uit Heerenveen en Leeuwarden, schilderijen uit Rinsumageest, zelfgemaakte zeep uit Ee, potten van een pottenbakster uit Leeuwarden, kaarsen uit Ternaard, bloemen van een pluktuin uit Dokkum en kussens uit Ezinge.

Op 22 augustus gaat de tuin om 11:00 uur open. De organisatie zorgt voor ijsjes, een drankje en wat lekkers. Om 18:00 uur sluit de tuin. Indien het mogelijk is geeft de organisatie er de voorkeur aan dat je op de fiets komt (fietsknooppunt 9), niet alleen omdat het praktisch is i.v.m. beperkte parkeergelegenheid, maar ook omdat het een stuk fijner is voor het milieu!  Locatie: Boerderij it Aldlân - Adres: Wurgedyk 20 - Stiens (nabij Bartlehiem)