Algemeen

Netwerkcentrum De Klomp: Opgeruimd staat netjes!

Wij willen onze wijk graag netjes houden. Regelmatig zien wij grof vuil op straat staan. Onder het motto ‘opgeruimd staat netjes’ start het Netwerkcentrum Leeuwarden, Oud – oost (De klomp) daarom een nieuwe project. 

Op de foto ziet u staan van links naar rechts: Clifton Broekema, Hein De Haan en G. Salah

Vanaf vrijdag 12 maart kunnen wijkbewoners naar het Netwerkcentrum bellen voor een afspraak om samen met de bewoner het grof vuil naar de milieustraat te brengen. Vrijdag 12 maart onthulden chauffeur Salah, wijkverzorger Clifton Broekema samen met Hein de Haan de bus. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met wijkaanpakgelden van gemeente Leeuwarden.

 

Hoe gaat het in z’n werk

  • Wijkbewoners maken een afspraak met ons op telefoonnummer: 06 39 73 89 78 op maandag t/m donderdag tussen 10 en 15 uur.
  • De bewoner laadt zelf het grofvuil in de bus.
  • De bewoner gaat met onze bus en chauffeur naar de stortplaats.
  • De bewoner neemt de uw eigen mileupas van Omrin en identiteitsbewijs mee
  • De bewoner lost zelf de bus
  • De bewoner wordt thuis gebracht door vrijwilliger Salah, een gediplomeerd en nog werkzoekende taxichauffeur.

 

De Klomp

Het Netwerkcentrum de Klomp is een samenwerking tussen gemeente en Amaryllis. De doelstelling van het Netwerkcentrum is een laagdrempelige dagbesteding bieden aan buurt- en wijkbewoners en vrijwilligers. Vanuit het Netwerkcentrum worden projecten en activiteiten bedacht en uitgevoerd in de wijk. Hiermee is het Netwerkcentrum een belangrijke motor voor de Wijkaanpak in Oud-Oost (en andere wijken). Het Netwerkcentrum sluit aan op de behoefte van bewoners in dit gebied en speelt ook in op ontwikkelingen.

 

“Eén van deze ontwikkelingen is een toenemende ergernis aan het dumpen van grof afval in Oud-Oost en in het bijzonder in de Vlietzone”, legt wijkwethouder Hein de Haan uit. “Dat is ook één van de thema’s waar we samen met bewoners in de Vlietzone aan de slag gaan. Zo zijn er komende tijd verschillende schoonmaakacties in de wijk voor de Himmelwikke”. Dit initiatief sluit daar prachtig bij aan!”.

Laten we met z’n allen onze wijk schoon en netjes houden.

Sigrid van der Zwan, namens Netwerkcentrum Leeuwarden