Algemeen

Nog ruimte voor verhalenvertellers in Stiens tijdens Verhalenavond

Ook dit jaar is er op de derde vrijdag van november weer Verhalenavond in Fryslân. De traditionele vrijdagavond waarop er verhalen worden verteld in huiskamers, musea, cafés, bibliotheken en dorpshuizen brengt hopelijk ook nu weer heel Friesland op de been. Vertellers kunnen zich vanaf nu aanmelden met hun verhaal op verhalenavond.nl. 

In de regio zijn de eerste vertellers al zichtbaar op verhalenavond.nl. Zo zullen er in de bibliotheek in Dokkum diverse verhalen te horen zijn op 17 november en ook in Stiens zelf aan de Boeier kun je naar twee verhalen luisteren van de familie Roosma-de Vries. Er is nog tijd om je aan te melden zodat ook in Stiens een route ontstaat met meerdere verhalen en er op 17 november in verschillende huiskamers, winkels of andere ruimtes vertellers zijn!  

Dit jaar is het thema van de Verhalenavond ‘Myn Reis’. Alle verhalen staan in het teken van dit thema, iedere verhalenverteller benadert dit persoonlijk. Het verhaal kan gaan over een droomreis, een innerlijke reis of misschien wel een reis die nog in het verschiet ligt. Het kan een vrolijke reis zijn maar ook een reis met misschien wel traumatische gebeurtenissen. Een voorwaarde voor een goed verhaal is dat het een persoonlijk verhaal is waardoor de luisteraar echt geraakt wordt door een verhaal van de verteller, ook mag een goed verhaal niet langer duren dan 8 minuten. 

Verhalen worden vaak op de mooiste plekken verteld, op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel komt. In sommige dorpen en wijken zijn verhalen routes waar het publiek in verschillende huiskamers verhalen kan horen, in een ander dorp staat juist één locatie centraal. 

‘Al die verschillende manieren van vertellen, maakt het elk jaar weer een bijzonder project!', vindt David Lelieveld, creatief producent van Pier21. Pier21 is initiatiefnemer van Verhalenavond en blij dat er elk jaar weer honderden vertellers meedoen.  

Ook meedoen? Meld je aan via www.verhalenavond.nl