Algemeen

OldStars Voetbal van start bij Blauwwit ’34 in Leeuwarden, ook voor niet-Blauwwitters

Op dinsdag 17 mei kunnen ouderen (55 à 60+) bij Blauw-Wit ‘34 uit Leeuwarden gratis kennismaken met OldStars Voetbal. De clinic is voor oud-voetballers, ook voor degenen die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen, maar ook voor niet-Blauwwitters, geïnteresseerden met weinig of geen voetbalervaring. 

Blauw-Wit ‘34 start op dinsdag 17 mei met een heuse Kick-off op sportpark Wiarda, inloop vanaf 9.30 uur.  Met OldStars Voetbal biedt Blauwwit 34 i.s.m. het Ouderenfonds, Cambuur Verbind en de BV sport een aangepaste spelvorm aan voor voetbal op latere leeftijd. De organisatie van de clinic in Leeuwarden is in handen van de ervaren trainers van Blauw-Wit ‘34. Centraal staat het op een verantwoorde wijze bewegen en blijven bewegen binnen de sociale omgeving van de voetbalvereniging De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staan het ontmoeten en sociaal contact centraal.

 

Ben jij of misschien iemand uit je omgeving geïnteresseerd. Meld je aan, je bent van harte welkom!!

Aanmelden voor de kick-off op dinsdag 17 mei kan via oldstars@blauwwit34.nl of via 06-53479891.

Omdat deze kick-off valt in de nationale beweegweek voor ouderen is er voor elke deelnemer een gratis Oldstar voetbalshirt beschikbaar. Deelname is gratis. Makkelijke kleding voldoet, sport- en/of voetbalschoenen zijn aan te bevelen. Er wordt gespeeld op kunstgras

 

De organisatie van de clinic in Leeuwarden is in handen van de ervaren trainers van Blauw-Wit ‘34. Centraal staat het op een verantwoorde wijze bewegen en blijven bewegen binnen de sociale omgeving van de voetbalvereniging. De clinic is op de velden van Blauw-Wit ’34 op Sportpark Wiarda.  

 

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis en VWS, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving λ  

 Zie ook de advertentie op pagina 4