Algemeen

Ontdek het heelal, leer striptekenen en duik in uw verleden in de bieb

In de bibliotheken van Hallum en St.- Annaparochie leent u niet alleen boeken, maar binnenkort ook telescopen! Met een sterrenkundewandeling komt u alvast in de stemming. Ook komt u naar de bieb voor een stamboomcursus en het belastingspreekuur. Kinderen kunnen in de voorjaarsvakantie in de maakplaats aan de slag of leren striptekenen. 

Sterrenkundewandelingen
Wie de sterrenhemel van dichtbij wil bekijken, kan vanaf eind februari een telescoop lenen in de bibliotheken Hallum en St.-Annaparochie. Alvast in de sterrenmaterie duiken? Natuurwetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen, Theo Jurriens zoekt met een groep het donker op tijdens de sterrenkundewandeling. De wandeling is ongeveer 2 km lang, start om 19.00 uur bij de bibliotheek en duurt anderhalf uur. Daarna staat de koffie en thee klaar in de bieb. De wandeling is gratis en is geschikt voor volwassenen én kinderen. Aanmelden kan op ontdekdebieb.nl of bij de balie in de bibliotheek.

Bibliotheek Hallum, 22 februari, 19.00 – 20.30 uur
Bibliotheek St.- Annaparochie, 23 februari, 19.00 – 20.30 uur

Belastingspreekuren
Het is weer tijd voor de belastingaangifte en daarom zijn er belastingspreekuren in de bibliotheek. Geschoolde vrijwilligers van Humanitas zitten dan klaar om vragen te beantwoorden over de belastingaangifte. Het belastingspreekuur is gratis en aanmelden is niet nodig.

Bibliotheek St.-Annaparochie, 24 februari, 10.00 - 11.30 uur

Duik in uw verleden
Altijd al willen weten wie uw voorouders waren? Of gewoon benieuwd naar uw familiegeschiedenis? Starten met de stamboom maar geen idee hoe te beginnen? Meld u aan voor deze tweedelige stamboomcursus in St.-Annaparochie via ontdekdebieb.nl of bij de balie van de bibliotheek.

Bibliotheek St.- Annaparochie, 24 februari en 10 maart, 10.00 – 12.00 uur

Prutsen in de maakplaats
In de voorjaarsvakantie is de Maakplaats in de bieb van St.-Annaparochie open op 27 februari. Lekker prutsen, ontdekken en stoeien met robotjes, de 3D-printer en het greenscreen. Het is gratis, loop gerust binnen, aanmelden is niet nodig. Voor kinderen van 4 jaar en ouder, (groot)ouders zijn ook welkom!

Bibliotheek St.- Annaparochie, 27 februari, 15.00 - 16.30 uur

Workshop striptekenen
En dan is er in de vakantie ook nog eens een leuke striptekenworkshop voor kinderen van 6 - 12 jaar. In een paar stappen leer je hoe je emoties tekent, een figuur laat lopen, liggen, zitten en een verhaal in tekeningen kan vertellen. Het is gratis, maar aanmelden is wel nodig. Dit kan via ontdekdebieb.nl.

Bibliotheek St.- Annaparochie, 2 maart, 14.00 - 15.30 uur
Bibliotheek Hallum, 3 maart, 14.00 - 15.30 uur