Algemeen

SLIKWERK IN DE WINTER - 28 & 29 december

Winterse wolkenluchten boven slapende akkers, weidse vergezichten alom en warme ontmoetingen met kunstenaars en hun werk. Het landschap van de Waddenkust schept rust in het hoofd en biedt ruimte voor inspiratie. Tijdens het laatste weekend van dit jaar, 28 & 29 december van 13 tot 17 uur, zijn bezoekers welkom in achttien ateliers op en om het Bildt, langs de Oude- en Nieuwebildtdijk en van Engelum tot Sexbierum.

De ateliers zijn herkenbaar aan een witte vlag met rood-blauw golfje. Overzichtsexpositie van de deelnemende kunstenaars is te zien in de Aerden Plaats te Oude Bildtzijl. Daar is ook de gratis folder met plattegrond verkrijgbaar of bekijk het online via www.slikwerk.nl

Ook Ellen Floris en Bowe Roodbergen aan de Nieuwebildtdijk doen dit jaar weer mee met Slikwerk in de winter, de open atelierroute op en om ‘t Bildt. Op 28 + 29 december kunt u tussen 13-17u. een kijkje nemen in diverse ateliers, waaronder Atelier Elbow.

Ellen is van de kleur. En van de wolken. Ze toont - ook nieuwe - waddenfoto’s waarop indrukwekkende luchten de boventoon voeren. De engeltjes op hun wolkjes zorgen voor een glimlach, net als haar Juttertjes. Kleine, vrolijke hebbedingetjes. Haar schilderijen knallen bijna van het doek af.

Bowe houdt het liever bij zwart-wit. Zijn werk kun je geometrisch-abstract noemen. Het is verfijnd, strak en minimalistisch. Zijn lichtobjecten zijn van een adembenemende schoonheid. In zijn zwarte werk is het soms moeilijk doordringen, maar als je de weg daarin vindt, stap je een nieuwe wereld binnen.  

Adres: Atelier Elbow, Nieuwebildtdijk 220 St. Annaparochie. Tel. 06 14410607.
Meer informatie: www.elbowworks.nl; www.slikwerk.nl