Algemeen

Open tuinen weekend Groei en Bloei 18 en 19 juni door heel Nederland.

In het weekend van 18 en 19 juni openen tuineigenaren door heel Nederland hun tuinhekjes voor iedereen die het leuk vindt om tuinen te bekijken!

Ten noorden van Leeuwarden doen dit weekend de twee volgende tuinen mee:

It Paradyske, Berltsumerdyk 8, 9044 MA Bitgum: een lieflijk stukje Engeland op het Fryske platteland, waar de grote uitbundige verscheidenheid van planten en bomen toch in harmonie met elkaar verweven zijn. Alhoewel de oppervlakte (ongeveer 240 ????²) niet enorm is, is het wel een geheel complete tuin met bomen, veel rozen, vijver, romantische zitjes, pottenborder en bostuin. Achter in de tuin is de zogenaamde “kraamkamer” met stekken en zaailingen voor de verkoop. It Paradyske is beide dagen open, maar wel vanaf 13.00 uur!

Tuin van Tjitske ten Broek, Treem 9, 9051 PH Stiens: 600 ,????-2. weelderige bloementuin, met bijzondere bomen en heesters. Het bloemenfeest begint in de voortuin en gaat door tot in de achtertuin. Gemengde borders met bollen, vaste planten, heesters, (zelfgezaaide) eenjarigen en volop bloeiende rozen! De enthousiaste eigenaresse kan u alles vertellen over alles wat er groeit en bloeit in deze tuin. Er zijn ook stekjes te koop. Alleen open op zaterdag van 10 tot 17 uur!

In Friesland doen dit weekend 30 tuinen mee. Gratis toegang, wel kan er een bijdrage worden gevraagd voor koffie/thee en soms zijn er plantjes te koop. Kijk voor een overzicht van alle tuinen op www.leeuwarden.groei.nl bij Fryslan iepent syn tunen.

De volgende open tuin weekenden zijn: 9 en 10 juli, 30 en 31 juli en 27 en 28 augustus. Let op: sommige tuinen doen maar een bepaald aantal weekenden mee of alleen de zaterdag of de zondag of zijn alleen open in de middag. Houd de website in de gaten voor als er eventueel wijzigingen zijn bij