Algemeen

Opvoedmaatjes gezocht!

Heb jij zelf kinderen of veel ervaring met kinderen? Dan weet je hoe leuk ouderschap kan zijn, maar weet je vast ook uit eigen ervaring dat het soms een pittige opgave is.  

Voor veel ouders is het fijn om de leuke maar ook soms lastige momenten te kunnen delen met iemand. Juist die praktische en alledaagse vragen over opvoeden en opgroeien wil je kunnen stellen en delen met iemand.   

Het hebben van een netwerk van familie en vrienden is dan erg belangrijk. Dit is alleen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zoeken wij jou! Als vrijwilliger kun je voor deze gezinnen veel betekenen wanneer het netwerk ontbreekt, ver weg woont of onvoldoende toereikend is. Wij zoeken vrijwilligers die ouders tijdelijk willen ondersteunen in het ouderschap vanuit hun eigen ervaring. Samen met de ouder en kinderen ga je eropuit of bied je juist dat luisterende oor.  

Home-start vrijwilligers bieden opvoedondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan (aanstaande) ouders en kinderen. Zoek jij zinvol vrijwilligerswerk voor een paar uurtjes per week waarbij jij het verschil kunt maken? Meld je dan snel aan! Kijk voor meer informatie op www.home-start.nl   

Om je aan te melden kun je contact opnemen met de coördinator: Geeske Werkhoven, 06-83810471, home-start.leeuwarden@humanitas.nl