Algemeen

Oud Bilkert brengt met kinderboek op Tasmanië licht in het duister

Sinds 2012 woont Geraldina Dijkstra (dochter van oud columnist Bertus Dijkstra uit Ouwe-Syl) op het Australische eiland Tasmanië. Ze heeft veel interesse in natuurfotografie en geniet in het bijzonder van bioluminescentie. Naar aanleiding van deze twee passies, heeft ze onlangs haar eerste glow-in-the-dark kinderboek uitgegeven: “Chasing the lights”. 

In glow-in-the-dark objecten zit een stofje dat energie uit lichtgolven absorbeert. Door licht worden de objecten opgeladen, in het donker geven ze licht af.Deze vernieuwende techniek in boekvorm werpt een ander licht op de boekindustrie. Dit boek is het eerste lichtgevende boek dat op Tasmanië is uitgebracht. De eerste druk is geprint en omvat een oplage van 1000 exemplaren. Het boek is geschreven en geïllustreerd voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar.

Het verhaal

Het boek vertelt het verhaal van twee kinderen, die hun ouders 's avonds in het donker kwijtraken. Wat volgt is een speurtocht langs allerlei lichtgevende locaties en bioluminescentie (het uitstralen van licht door organismen), die met behulp van de zaklamp tot stand komt. Tijdens het nachtelijke avontuur komen de kinderen onder meer gloeiwormen, lichtgevende paddenstoelen en zeevonk tegen.

Interesse vanuit Tasmanië en Nederland

Op Tasmanië is het 40 pagina’s tellende en volledig lichtgevende boek, door een testgroep kinderen enthousiast ontvangen. Plaatselijke scholen hebben inmiddels interesse getoond en zien het boek als een mooie aanvulling aan het bestaande lesmateriaal. Ook vanuit Nederland zijn de eerste bestellingen al binnen. 

Om u een indruk van het boek te geven, klik op: https://youtu.be/z9pY5oMtLKI