Algemeen

Overname Jurjen Veninga Schilderwerken & Zn.

Jurjen Veninga Schilderwerken & Zn. is al jaren een begrip in Stiens en de regio. In mei 2021 bestond het schildersbedrijf al weer 25 jaar. Helaas zetten corona en omstandigheden een streep door het vieren van dit jubileum.

Foto: Johan Ras

 

Per 1 januari 2022 zal René Veninga het bedrijf overnemen van zijn vader Jurjen. René kwam 3 jaar geleden het schildersbedrijf versterken. Nadat hij was afgestudeerd aan het conservatorium is René eerst les gaan geven en was hij actief in diverse bands, maar zijn hart lag toch bij het schilderen. “In de afgelopen 15 jaar ging ik altijd al met mijn vader mee,” vertelt René, “Hij leerde mij de kneepjes van het vak, het schilderwerk werd me met de paplepel ingegoten.”

De overname van het bedrijf is wegens ziekte vervroegd en René gaat eerst alleen verder. Er is inmiddels al contact gelegd met de Schildersvakopleiding. Jurjen Veninga Schilderwerken & Zn. is sinds april dit jaar een erkend leerbedrijf. René heeft met zijn kennis en vaardigheden deze erkenning weten te behalen. 

Het schildersvak kan met verstand van zaken en liefde voor het vak worden overgebracht op de leerlingen.

Op deze manier hoop René een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de situatie dat het momenteel zeer lastig is om in de bouw en ook in het schildersvak, goed geschoold personeel te vinden.

Jurjen Veninga heeft meer dan 50 jaar werkervaring in het schildersvak. “Ik ben begonnen bij een groot schildersbedrijf en daarna heb ik een aantal jaren gewerkt als chef schilder bij een aannemer. In 1996 was het tijd om voor mezelf te beginnen,” zegt Jurjen. Als je vraagt aan Jurjen wat er zo mooi is aan het schildersvak, antwoordt hij: “Wat je ook aanpakt, het wordt altijd mooier en beter. Je ziet resultaat. Ik ben nog een schilder van de oude stempel. Het voorwerk, afplamuren van oneffenheden e.d., komt het eindresultaat ten goede. Kwaliteit is altijd belangrijk voor ons geweest en nu nog steeds. Het is fijn dat René het schildersbedrijf wil voortzetten zodat niet alleen het bedrijf in de familie blijft en de naam blijft bestaan, maar ook het schildersvakmanschap en de kwaliteit”.

Het schildersbedrijf Jurjen Veninga Schilderwerken & Zn. heeft een opslag- en werkplaats op de Seerob 17, Middelsee terrein in Stiens.

 

Meer info: Jurjen Veninga 

Schilderwerken & Zn.

Felixwei 26, Stiens

tel. 058 – 2753506

jurjenveninga@hetnet.nl

www.jurjenveninga.nl