Algemeen

Percelen te huur en cursus moestuinieren

De Volkstuinvereniging Stiens is al weer druk doende met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Ook organiseren ze een cursus Moestuinieren. Altijd al een moestuin willen hebben? Er zijn nog aantal perselen te huur.

Als je op dit moment over de tuincomplexen aan de Griene Leane en Op ‘e Terp kijkt, merk je nog weinig activiteit. Eigenlijk ligt het er nog wat troosteloos bij, het is er erg nat. Wat je ziet is een aantal wintergroenten, zoals boerenkool, spruitjes en prei.

Toch is men alweer druk doende met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. In februari houdt de vereniging haar jaarvergadering. Hier wordt altijd een spreker uitgenodigd, dit jaar gaat het over composteren.

Zodra het weer omslaat en de temperatuur stijgt, veranderen de tuincomplexen al snel in een kleurige en groene weelde.

Op beide tuinen liggen nog een aantal percelen braak. Heb je interesse, je bent van harte welkom. De huur bedraagt 25 eurocent per vierkante meter, een koopje. De percelen zijn meestal 100 of 105 m2 groot .Ook is het sinds kort mogelijk 50m2 te huren.

Het verbouwen van onbespoten groente,-aardbeien, -bessen enz. geeft veel voldoening en is goed voor geest en lichaam. Ook het kweken van de mooiste snijbloemen is een aardigheid.

Via de tuinvereniging kun je pootaardappelen en zaden met een flinke korting bestellen. Zadenboekjes zijn verkrijgbaar bij de vereniging. Leden zijn altijd bereid je te adviseren en te helpen.

Daarnaast is de volkstuinvereniging bezig samen met dBieb een cursus in Stiens te organiseren over moestuinieren. In deze cursus wordt aandacht besteed aan verschillende onderwerpen: het bemesten van de bodem, het spitten, maximaal verbouwen op je perceel, verbeteren bodemleven enz.

De data zijn nog niet bekend. De cursus bestaat uit 4 avonden en er kan doorgang vinden bij voldoende deelname. (min. 7 en max. 12 personen). Aan deze cursus zijn kosten verbonden. Belangstellenden kunnen zich alvast aanmelden bij L.Roosma, secretaris tel. 058-2573286.

Denk niet dat het allemaal mannen zijn die tuinieren maar de laatste jaren zie je steeds meer vrouwen. Welkom!

Bekijk ook onze website en facebook:
https://volkstuin-stiens.jimdofree.com/
https://www.facebook.com/Volkstuinvereniging-Stiens-eo-155030291824442/

 

Informatie over het huren van grond kun je krijgen via onderstaande tuinbeheerders
Griene Leane: W. Kemker tel.nr. 058-2572684
Op ‘e Terp: D.Veenstra tel.nr. 058-2574128