Algemeen

Petra Elzinga geslaagd en gecertifieerd als Profit First Professional

Voor Petra Elzinga van Admi-on Administratiekantoor uit Hijum was het de afgelopen wintermaanden aanpoten. 

Naast haar werk als boekhouder heeft ze een pittig coachingsprogramma doorlopen, dat ertoe heeft geleid dat ze sinds deze maand de titel ‘Advanced Certified Profit First Professional’ mag dragen. Een hele mond vol, maar het betekent ook nogal wat. Ze is namelijk gekwalificeerd om bedrijven te helpen hun winst drastisch te verhogen door gebruik te maken van het Profit First-systeem voor cashmanagement. Samengevat, is Petra Elzinga met haar administratiekantoor in staat om de Profit First-methode toe te passen en klanten te begeleiden bij de implementatie van het Profit First-systeem in hun bedrijf.

“Het systeem pas ik uiteraard ook toe in mijn eigen bedrijf, daarnaast heb ik een auditproces doorlopen en drie klantimplementaties voltooid. De certificering verzekert mijn klanten ervan, dat ik de competenties heb om het bij hen in praktijk te kunnen brengen”, aldus Elzinga.

In het kort komt het er bij de Profit First-methode op neer dat een zzp’er, dan wel ondernemer, zijn ontvangsten verdeeld over verschillende ‘digitale’ potjes, zoals bijvoorbeeld het betalen van het salaris, btw en inkoopfacturen. “En, het leukste”, zo vertelt de vrolijke Petra: “je gaat ook een stuk van je winst reserveren voor bijvoorbeeld het opbouwen van een buffer! Hoe fijn is het om als ondernemer geen geldzorgen te hebben over nog te betalen belasting en openstaande rekeningen? Ofwel: het bedrijf gaat voor je werken, gaat een mooie winst opleveren.” Petra wil je graag helpen deze methode te implementeren in je bedrijf.

Een Profit First Professional is een boekhouder, accountant of business-expert, die zijn klant begeleidt bij het behalen van zijn echte doelen. Voor de ondernemer leidt dit tot: winst, rust en betere keuzes. Meer informatie over Petra Elzinga en haar administratiekantoor op de website: www.admion.frl