Algemeen

Pionieren met planten en wieren

Opening expositie KLEUR VAN HET WAD - Natuurlijk verven met planten en wieren uit het waddengebied

Wanneer: Zaterdag 25 juni t/m 27 augustus van 10.00 – 17.00 uurWaar: Expositieruimte Kleine-Lijn, ambachtelijke katoendrukkerij te Blije

Website: https://kleurvanhetwad.nl/

Nynke Runia van Kleine-Lijn is een pionier op het gebied van natuurlijk verven van textiel met planten en wieren uit het waddengebied. Zij heeft passie voor design en natuur, het combineren van die twee is een enorm voorrecht. Het is prachtig om te werken met wat de natuur ons geeft en zo bewust bezig te zijn met het milieu.

Wonen nabij de waddenkust is voor haar een bron van inspiratie. Van het afgelopen jaar tot nu is zij bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om met planten en wieren op een natuurlijke wijze stoffen te verven. Het is één grote ontdekkingsreis van kleuren.

Deze planten en zeewieren worden verzamelt in het waddengebied, hiermee creëert zij een veelzijdig palet van prachtige kleurstalen. In de loop van het jaar wordt deze kleurenbibliotheek van het waddengebied uitgebreid met vele kleurvariaties. Niet alleen haalt ze daarmee nieuwe kleuren in huis om mee te verven, maar ook de inspiratie voor nieuwe dessins om te printen op textiel. Voorbeelden zijn te zien in het atelier tijdens de Dag van het Wad en de maanden juli en augustus.

Het atelier van Nynke bevindt zich in Blije, een dorp gelegen aan de waddenkust. Een fijne plek om te wonen en te werken met de prachtige luchten en vergezichten. De flora en fauna in het waddengebied zijn een bron van inspiratie, vaak zullen de bladeren, wieren en zaaddozen in haar prints terug te vinden zijn.

Opening tijdens de Dag van het Wad op zaterdag 25 juni van 10.00 – 17.00 uur en tijdens reguliere openingstijden van Kleine-Lijn.

Meer informatie op www.kleurvanhetwad.nlwww.kleine-lijn.nl