Algemeen

Programma Stienzer Keatsdagen 5 t/m 9 juni 2024

Kaatsen, live muziek, gezellige activiteiten voor jong & oud en continue blijven innoveren, het zijn al jaren de belangrijke bouwstenen van de Stienzer Keatsdagen. Onder regie van de nieuw gevormde Stichting Stienzer Keatsdagen is het de organisatie (werkgroep Stienzer Keatsdagen i.c.m. merkekommisje) ook dit jaar weer gelukt om met deze ingrediënten een geweldig programma neer te zetten. Zowel in de feesttent als op het kaatsveld. Op deze pagina’s presenteren we alvast het spetterende programma. Op de website www.stienzer-keatsdagen.nl vind je alle details / video’s van onder andere de bands. Het aanmelden voor de activiteiten gaat via dezelfde website. 

ip: De organisatie hanteert een maximum aantal bezoekers per avond. Er is geen voorverkoop, tickets worden uitsluitend aan de deur verkocht. Voorkom teleurstelling, kom op tijd, vol is echt vol!

 

WOENSDAG 5 juni

Jeugdkaatsen

Partijsponsor: Buro Overeinder

De Stienzer Keatsdagen worden om 14:30 uur geopend met een kaatspartij door de welpen en pupillen (7 t/m 11 jaar) van KC de Boer. Aansluitend beginnen de schooljongens en -meisjes (12 t/m 16 jaar) aan hun kaatspartijen.

 

Volleybal

Als vast onderdeel van de Keatsdagen staat het geliefde volleybaltoernooi natuurlijk op het programma. Een gezellige en sportieve avond voor alle leeftijden, waarbij met veel enthousiasme voor die felbegeerde bokaal wordt gespeeld. De organisatie is in handen van Volleybalvereniging Stasko. De aanvang is 18:15 uur.

DONDERDAG 6 juni

KNKB Heren 50+ -

Partijsponsor: Jumbo Kooistra Stiens

Om 10:00 uur begint de KNKB partij d.e.l. voor de Heren 50+. Er wordt gekaatst in een A en B-klasse. De mannen uit Stiens doen het altijd geweldig op dit onderdeel, wie weet gaan ze opnieuw met de krans naar huis!

Optreden ABBA tribute

De donderdagavond staat de laatste jaren in het teken van een tribute band. Dit jaar mogen we dé ABBA tribute verwelkomen, internationaal geprezen in de pers! Een avond voor de muziek-liefhebber, waarbij teruggaan naar de hits uit de jaren 70 en 80 van één van de meest succesvolle bands ter wereld. ‘Dancing Queen’,  ‘Waterloo’ , ‘Mamma mia’, ‘Voulez vous’ en ‘The Winner Takes It All’. ze gaan allemaal voorbijkomen. Tussendoor is er voldoende ruimte om gezellig bij te kletsen. De deuren gaan open om 20:00 uur. Eerste set begint vroeg, zorg dus dat je op tijd komt.VRIJDAG 7 juni

Seniorenmiddag (gratis)

De seniorenmiddag (14:00 - 16:00 uur) is een vaste waarde op de Stienzer Keatsdagen die veel mensen blij maakt. Dit jaar met Sander Metz, een rasartiest die volop muziek en vrolijkheid gaat brengen. Koffie en thee zijn gratis, tussendoor draait het Rad van Fortuin voor aantrekkelijke prijzen.

Dames hoofdklasse partij (gratis)

Partijsponsor: Nynke Edelsmid

Terug van weggeweest! KC de Boer heeft zich bij de KNKB en onder kaatsters sterk gemaakt voor de terugkeer van de hoofdklasse partij voor vrouwen in Stiens en dat is gelukt! Op vrijdagmiddag vanaf 15:30 uur strijden de dames hoofdklasse opnieuw om de felbegeerde wisseltrofee. Aan deze uitnodigingspartij doen acht parturen mee.

Optreden Daredevils | DJ Raw-Ry |
DJ All Tha Fokk

Yesss, het is opnieuw gelukt om een absolute TOP band naar Stiens te halen. Daredevils stond al enkele jaren op het verlanglijstje van de organisatie. Nu mogen ze aantreden als hoofdact op dé dorpsavond waarop heel Stiens leegstroomt. Tussendoor gaat DJ Raw-Ry (dorpsgenoot) ervoor zorgen dat de voetjes van vloer gaan. DJ All Tha Fock sluit de avond knallend af! De deur gaat om 20:30 uur open. Kom op tijd want VOL is absoluut VOL.

ZATERDAG 8 juni

Pearkekeatsen met zachte bal

Partijsponsor: Germeraad Makelaars

Open voor deelname van zowel leden als niet-leden vanaf 16 jaar. Er wordt gekaatst in meerdere klassen met als motto ‘iedereen kan kaatsen’. Dus, zoek een partner van het andere geslacht en geef je op! We gaan stipt 10:00 uur van start. Opgave loopt via www.stienzer-keatsdagen.nl. Er is een maximum aan het aantal ‘pearkes’, aanmelden maar!

Kleintje Matinee met Kevin en André (gratis)

Twee zuivere stemmen, een akoestische gitaar en de grootste hits van de jaren ’70 tot nu! Dit wordt een gezellige middag voor jong én oud.  De muziek begint om 15:00 uur en de entree is gewoon gratis.

Optreden Boomerang | Pieter Sahieter | DJ Raw-Ry

Dit is dé party avond van de Stienzer Keatsdagen! Er staat opnieuw een avondvullend muziek programma geprogrammeerd. Boomerang bestaat uit 6 enthousiaste muzikanten en heeft maar één motto: ‘What you give, yout get’. Met deze instelling krijgen ze iedereen los en zetten ze de tent volledig op z’n kop. Meezingers van toen, maar zeker ook van nu! Zodra deze partyband op adem komt neemt DJ Raw-Ry, onze ‘huis DJ’ tijdens het weekend, het podium over. Om de avond helemaal compleet te maken sluit de gedreven DJ en Entertainer Pieter Sahieter de avond af. Zijn voorliefde voor Hardstyle in combinatie met vrolijke deuntjes zorgt gegarandeerd voor een knallend slotstuk. De deuren gaan open om 20:30 uur. VOL = VOL dus kom écht op tijd! 

ZONDAG 9 juni

Heren Hoofdklasse partij (gratis)

Partijsponsoren: Ekwadraat en Grand Café De Smalle Brug

Op deze laatste dag van de Stienzer Keatsdagen 2024 begint om 11:00 uur de vrije formatiepartij van de Heren Hoofdklasse. Een sportieve strijd op het hoogste niveau met opnieuw gratis entree.

Optreden Feintsjes (gratis)

Dweilorkest de Feintsjes is een begrip in Friesland. De aanstekelijke muziek die ze brengen spreekt iedereen aan gaat voor extra gezelligheid zorgen tussen het kaatsen door en rondom de finale.

Optreden Butterfly (gratis)

Aansluitend op het kaatsen speelt dit vrolijke trio als afsluiter in de feesttent. Ze zijn wereldberoemd in de regio en komen al vanaf het begin naar Stiens voor de zondagmiddag en -avond. Over tradities gesproken! Kortom, dit wordt gegarandeerd een gezellig feest voor iedereen.

Familieprogramma (gratis)

De zondag is ook dit jaar dé familiedag van de Keatsdagen. Naast de bekende gezelligheid en muziek is er een apart programma voor de kleintjes met onder meer een super leuke workshop door Circus Witova. Top tip voor het hele gezin!