Algemeen

Regenachtige firma Malda jeugdpartij KF Us Nocht Blije

Afgelopen vrijdagavond vond de vijfde kaatspartij voor de jeugd in Blije van dit seizoen plaats. Net als vorige week deden er maar liefst 51 jonge kaatsers mee. Er werd in vier categorieën gekaatst. Ook dit keer waren er weer nieuwe jeugdige kaatsers uit Holwert en Ferwert aanwezig.

Ondanks het vele regenwater waren er mooie zitballen, verre bovenslagen (ook al bij de kabouters!) en werd er veel gelachen. 

Tijdens de prijsuitreiking werd sponsor melkveebedrijf firma Malda bedankt voor het beschikbaar stellen van de prachtige prijzen. De kransencommissie houdt bij het maken van de kransen rekening met de sponsor. Dit keer was er naast mooie bloemen, linten en kauwgomballen stro in de kransen verwerkt.

Naast de sponsor en de kransencommissie bedanken wij ook de bardienst, wedstrijdleiders, perkenleggers, fotograaf en de telegrafisten voor hun inzet. 

Het bestuur en de jeugdcommissie van kaatsvereniging Us Nocht is volgende week druk met de organisatie van de KNKB dames hoofdklasse die zaterdag 13 juli ’24 om 11.00 uur begint. 

Vrijdag 19 juli ’24 om 17.00 uur start de volgende jeugdwedstrijd in Blije. Wij hopen op weer zo’n grote opkomst van kaatsers en publiek. 

Uitslagen:

Minikabouters

1. Rinse Jeldrik en Jelte

Kabouters winnaarsronde

1. Johan, Jedau en Myrthe

2. Fedde, Jent en Fayenna

Kabouters herkansingsronde

1. Harmen, Wessel, Merle Ryncke

Welpen 

1. Hielke en Ryanne

2. Kean en Janine

Pupillen 

1. Marije en Yven

2. Freark en Anna Wietske