Algemeen

Rens Miedema laat punten liggen in Staphorst en Veldhoven.

In de laatste twee races van het NK in de Yamaha 125cc Kicxstart cup heeft Rens Miedema helaas punten laten liggen. 

“Dat het in Staphorst moeilijk zou worden wist ik van te voren. Het is een baan die mij niet ligt, een deel met kleine en krappe bochten waar ik goed ben, maar er eigenlijk geen mogelijkheden tot inhalen zijn. En twee lange rechte stukken bergop waar ik met mijn lengte en gewicht in het nadeel ben. Maar ik heb alles gegeven wat ik had!”

Omdat er in Staphorst geen mogelijkheid tot trainen is, (het raceweekend bestaat maar uit 1 dag)  was de set-up een gok. Helaas pakte die gok verkeerd uit en eindige Rens als achtste. “Met een vijfde plek was ik uiteindelijk nog wel oké geweest. Maar achtste dat is gewoon slecht!”

 

In Veldhoven zat het de Stienser wederom niet mee. In de kwalificatie was het koud en mistig. Terwijl de races verreden werden met 26 graden, zon en geen wind. Verraderlijk, maar deze keer koos Rens wel de juiste afstelling en reden de leidende vijf coureurs in het kampioenschap nagenoeg dezelfde tijden. Tijdens de start van de race kwam Rens door een valse start van één van de langzamere rijders in de verdrukking en verloor een paar plaatsen. Hij pakte ze in de eerste twee rondes direct terug, maar omdat zijn rondetijden gelijk waren aan die van de jongens aan de kop kon hij het gat naar voren niet meer dichtrijden en eindigde zo op een teleurstellende vijfde plaats.

 

“Ik baal enorm, want omdat het kampioenschap zo dicht op elkaar zit ben ik nu op één punt mijn podiumplek kwijt. Maar er zijn nog meer races te rijden en ook mijn tegenstanders kunnen punten laten liggen. Je weet nooit wat er gebeurt. Dus ik geef het nog niet op ik vecht voor elke punt en ga in Assen over twee weken gewoon weer voor de winst!”