Algemeen

Rens Miedema winnaar in Veldhoven

Op het Circuit De Landsard te Veldhoven. In de eerste NK-race van het seizoen is Rens Miedema Yamaha 125cc coureur de snelste in de kwalificatie en de winnaar van de tweede race van de dag.

Foto is gemaakt door Mariska Grob.

De trainingen op vrijdag waren zwaar het lukte Rens maar niet om zijn draai te vinden. Elke sessie werd er gezocht naar een goede afstelling van de motor. De warmte maakte dat niet makkelijker het was 32 graden in Veldhoven. In de laatste sessie crashte Rens zelfs nog, bij het schakelen schoot de motor terug naar de verkeerde versnelling en klapte hem eraf.

Op de zaterdag, de race dag zei Rens: “Ik ga gewoon rijden, genieten en doen wat ik altijd doe. Gister is geweest we gaan er vandaag gewoon weer voor.” En dat deed hij, in de eerste kwalificatie reed hij na een aantal ronden op een tweede plek. “Ik dacht dat ze een geintje met me uithaalden en er 12 moest staan.” In kwalificatie 2 wist hij wat erin zat heeft hij gepusht tot de limiet en reed hij zijn machine naar de eerste plaats op de startrij.  Met een gat van 0,5 seconden naar de nummer 2.

In race 1 was zijn concurrent net iets sneller weg en sloot Rens als tweede aan in de eerste bocht. Al snel ontstond er een kopgroep van vier en probeerde Rens zijn voorganger in te halen, maar die wist de deur goed dicht te gooien. Op het technische circuit De Landsard in Veldhoven is het lastig inhalen. Toen een groepje achterblijvers te laat doorhad dat de kopgroep eraan kwam moest Rens om niet te vallen helaas in de ankers. En verloor hierdoor twee plekken. Hij kon wel snel weer naar de kopgroep rijden en wist in de laatste ronde nog 1 plek te pakken hij werd daarmee derde.

In race 2 was hij gebrand de kopstart te pakken en dat lukte hem, hij dook als eerste de eerste bocht in en pakt in de eerste ronde meteen een voorsprong van 1,6 seconden op zijn tegenstanders. Dat gat kon hij in de ronden daarna vergroten naar 2,1. Hij controleerde de wedstijd. In de op één na laatste ronde voelde hij zijn achterband glijden en werd hij een beetje nerveus “Ik kon niet geloven dat ik nog steeds op kop reed. En het was zo’n raar gevoel om daar in je eentje te rijden. Heel anders dan dat je in je ééntje achteraan of in het middenveld rijdt.” Hij heeft de laatste ronde dan ook geen snelle tijd meer gereden maar kwam overduidelijk als eerste over de finishlijn. Huilend van emotie en dankbaar dat al het harde werken zich eindelijk had uitbetaald! Met grote dank aan zijn sponsoren en zoekend naar meer sponsoren gaan we op naar de volgende race!