Algemeen

Repair Café Stiens draait prima

Op 3 september 2021 is het Repair Café in Stiens van start gegaan en “het draait als een tierelier”, aldus Richard Aldridge, de woordvoerder en medeoprichter van het Café. “Dit jaar hebben wij elf keer een Repair Café gehad en wij hebben 78 klanten kunnen helpen.” 

Op de lijst van gerepareerde spullen staan heel veel elektrische apparaten, variërend van stofzuigers, scheerapparaten en kruimeldieven tot decoupeerzagen, heggenscharen en naaimachines. Te veel om op te noemen. Maar ook speelgoed en tuinmeubelen komen voorbij. 

Het motto ‘Niet weggooien, maar eerst kijken of het te repareren valt’ blijkt in de praktijk te werken, want er komen steeds meer mensen op vrijdagmorgen, tussen half 10 tot 12 uur in De Skalm met kapotte spullen. Zelfs uit omliggende dorpen. “Ons team gaat graag de uitdaging aan”, aldus Aldridge en hij illustreert dat met onmogelijk geachte reparaties van wandklokken tot babyfoons. “Nieuwe onderdelen moeten uiteraard betaald worden, maar die kosten vaak een schijntje. Als het alleen een reparatie betreft is dat zelfs gratis. Het geeft de vrijwilligers ook een goed gevoel als een reparatie slaagt en de klanten zijn altijd erg tevreden maar ook dankbaar.” Ergens in de herfst van dit jaar verhuist het Repair Café naar het nieuwe dorpshuis (voormalige gemeentehuis) en dat biedt zeker weer nieuwe mogelijkheden. Er wordt zelfs gewerkt aan een eigen reparatieruimte, een soort werkplaats dus. Dat is nog even toekomstmuziek en daarom gaat het Repair Café voorlopig op de oude voet verder. 

De volgende reparatieochtenden zijn op vrijdag 17 juni en 1 juli. Na de vakantie is op 9 september dan weer het eerste Repair Café in De Skalm. Kijk voor meer informatie eens op www.repaircafestiens.nl en stel uw vragen via info@repaircafestiens.nl