Algemeen

Repair Café Stiens opent 3 september

Op vrijdag 3 september gaat het Repair Café in Stiens open. Van half 10 tot 12 uur zitten de vrijwilligers in De Skalm klaar om kapotte spullen te repareren die je gewoon niet weg wilt gooien. Wij leven al te veel in een wegwerpmaatschappij en daarom is het motto: Weggooien? Mooi niet!.

De vrijwilligers weten nog niet precies wat ze kunnen verwachten, maar men heeft er gewoon zin in. Er zijn wel enkele afspraken gemaakt. Zo wordt bij drukte maximaal één voorwerp per persoon bekeken. En de reparateurs houden zich het recht voor om bepaalde voorwerpen niet te repareren. Andere huisregels worden bij de ingang bekendgemaakt, want ja, alles is op vrijwillige basis en op eigen risico. 

Te gebruiken nieuwe materialen of onderdelen dienen natuurlijk apart betaald te worden. Het repareren zelf en een eventueel advies kosten niets. Een vrijwillige bijdrage wordt echter wel op prijs gesteld. Dus heeft u een cd-speler die niet open wil, een broodrooster dat het niet meer doet of een boor die dienst weigert, kom langs en met een beetje geluk zit er een succesvolle reparatie in. Dat is vast goedkoper dan nieuw aanschaffen. Verder kunt u tijdens het wachten een praatje maken of inspiratie opdoen onder het genot van een kopje koffie. Het is de bedoeling dat het Repair Café iedere twee weken open is. Dus op vrijdag 17 september zijn er nieuwe kansen. De organisatie is nog wel op zoek naar specifieke reparateurs, bijvoorbeeld op het gebied van kleding, uurwerken en speelgoed zoals poppen. Aanmelden kan nog steeds via secretaris@plaatselijkbelangstiens.nl