Algemeen

Ritske Boelema MuzykBeurs 2023 voor Evanna Boonstra

Evanna Boonstra, 17 jaar, uit Sint Annaparochie is één van de winnaars van de Ritske Boelema Muykbeurs! Evanna volgt dwarsfluitlessen via Seewyn Kunsteducatie bij Gonny Roelofsen. Ze speelt fluit bij het Frysk Jeugdorkest, het Beyers Naudé schoolorkest, bij het Fries Fluitorkest en bij het jong Nederlands Blazers Ensemble Noord.

Met deze beurs wil De Stichting Ritske Boelema Gasthuis talentvolle jonge muzikanten, die de ambitie en de potentie hebben om het vak in te gaan, een extra impuls geven. De aangeboden muziekbeurs is een samenwerking tussen de Stichting Ritske Boelema Gasthuis, Keunstwurk-Fulkaan en het Prins Claus Conservatorium.

Jongeren die de ambitie om zich te ontwikkelen tot professionals kunnen dankzij de muziekbeurs tien extra lessen volgen in de eigen omgeving en een aantal lessen volgen aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. 

Gedurende het talententraject Fulkaan, worden clinics, masterclasses en workshops voor jonge, talentvolle muzikanten van 12 tot 21 jaar in het Noorden georganiseerd en worden de talenten gescout door diverse professionals; de vakjury. Aan het eind van het seizoen komt de jury weer samen en worden de genomineerde jongeren gekozen. 

Bij de keuze van de jury spelen onder meer de onderstaande factoren een rol: potentie, motivatie, muzikaliteit, klankvorming/ klankbeeld en techniek. 

Dit jaar werden de 17 jarige Evanna Boonstra (dwarsfluit), de 17 jarige Jaël Colijn (zang) en de 13 jarige Isa van Vugt (trombone) uitgeroepen tot winnaars.