Algemeen

Rubingh & Schipper diëtisten gaat verder als Diëtistenpraktijk Noord-Friesland

Op 1 mei hebben de diëtisten uit onze regio hun  praktijknaam ‘Rubingh & Schipper diëtisten’ veranderd in Diëtistenpraktijk Noord-Friesland. 

Vanaf 2015 werkten Lysbeth en Petra samen en vormden hun achternamen de naam van hun praktijk. Niet veel later werd hun team versterkt door Farielle Saaltink. ‘Lysbeth is in oktober jammer genoeg gestopt met haar werk als diëtist. De zoektocht naar een nieuwe collega was lastig, de spoeling bleek dun. We zijn blij dat Annika Hendry ons team weer compleet wilde maken. We waren erg gehecht aan onze praktijknaam en het duurde even voordat we eraan toe waren deze te wijzigen. De nieuwe praktijknaam Diëtistenpraktijk Noord-Friesland geeft ons werk én de locaties goed weer’. 

Het werk kunnen de diëtisten nu weer met z’n drieën verdelen over hun spreekuurlocaties Ternaard, Holwerd, Ferwert, Stiens, Sint Annaparochie, Minnertsga en Midsland. Voor alle locaties zijn ze wekelijks één of meerdere dagdelen per week aan het werk. In Sint Annaparochie, Stiens en Ferwert houden ze ook avondspreekuur. ‘Omdat we zo uitwaaieren over Noord Friesland hebben wekelijks overleg wat ons helpt om goed samen te werken. Overleg met de huisartsen en andere zorgverleners vinden we van groot belang. Ook delen we graag onze kennis. 

We zijn voorlichtingsavonden aan het voorbereiden voor belangstellenden. De eerste avond is nog vóór de zomervakantie (21 juni) met als onderwerp ‘het FODMaP-beperkte dieet’. Veel mensen ervaren klachten van een prikkelbare darm. Omdat het FODMaP-beperkte dieet een relatief nieuw dieet is lijkt het ons een goed onderwerp voor een lezing. Informatie daarover volgt eind mei. 

We zijn blij dat we weer ‘veilig’ onze cliënten kunnen ontmoeten. Maar wij blijven, indien wenselijk, voldoende afstand houden. 

Dat neemt niet weg dat wij met veel inzet en enthousiasme u graag op onze 7 locaties, gelegen in Noord Friesland, willen ontmoeten om u van goede dieetzorg te voorzien’. info@dietistennf – www.dietistenpraktijknoordfriesland.nl – 0518-419202