Algemeen

Runpoint Leeuwarden verzilvert runpoints voor 'Kind & Ontbijt'

In de afgelopen drie jaar heeft hardloopwinkel Runpoint zich onder het motto ‘waar jij voor gaat’ met hulp van haar klanten ingezet voor een goed doel. Door runpoints te sparen konden ze bijdragen aan een initiatief van het Rode Kruis dat zich richt op het verstrekken van een gezond ontbijt aan kinderen. Het goede doel is destijds geselecteerd na een tip van een hardloopster en klant van Runpoint. 

 Foto: Wieke Munsterman

Afgelopen maandag was een speciale dag voor Runpoint en het Rode Kruis. John Sloot, eigenaar van Runpoint, bezocht de vrijwilligers van het Rode Kruis in Leeuwarden om de handen uit de mouwen te steken. Samen hebben zij zo’n 265 ontbijttassen ingepakt. Die zit vol met gezonde ontbijtproducten voor een hele week. Zo zorgt het Rode Kruis ervoor dat kinderen uit minima-  gezinnen in Leeuwarden een gezonde start van de dag krijgen. Het Rode Kruis maakt deze ontbijttassen wekelijks. Met hulp van sociaal werkers worden ze vervolgens uitgereikt aan ouders waarvan de kinderen door financiële nood regelmatig zonder ontbijt naar school gaan. Het Rode Kruis Fryslân zet daarnaast actief in op voorlichting over gezonde voeding voor gezinnen met kinderen.

Na het inpakken van de tassen was het tijd voor een bijzonder moment. De in de afgelopen drie jaar gespaarde runpoints zijn omgezet in een cheque van 15.000 euro, die door John werd overhandigd aan Janet Faber en Paul Pattynama van het Rode Kruis. Dit bedrag is het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van de trouwe klantenkring van Runpoint. Met het verzamelde geld kunnen er maar liefst 1500 ontbijttassen worden samengesteld. “De impact van deze actie is enorm, we zijn super trots op het feit dat onze klanten hier zo enthousiast voor gingen,” aldus John. “Wij voelen ons sterk betrokken bij de sportieve prestaties van onze klanten, andersom zijn deze hardlopers en wandelaars duidelijk begaan met het welzijn van de wereld om hun heen, geweldig toch!”

Runpoint Leeuwarden vraagt klanten nu om suggesties aan te dragen waardoor er de komende tijd met een klein gebaar een groot verschil gemaakt kan worden. Beweeg jij graag om een goed doel te ondersteunen, loop dan eens binnen bij deze hardloopwinkel aan de Nieuwestad in Leeuwarden