Algemeen

SGC Stiens weer in actie bij de KNGU

Het seizoen is nu ook van start gegaan voor onze SGC recreatie turnsters in de middenbouw van de officiële KNGU.

Met dank aan onze juryleden en ouders die cursussen hebben gevolgd, zodat SGC na aantal seizoenen van afwezigheid weer binnen de KNGU kan meedraaien. De 1e plaatsingswedstrijd vond plaats in Dokkum, meiden in de leeftijd van 10-12 jaar. Er deden 2 teams mee met maar liefst 10 turnsters. Voor de meeste was het hun 1e wedstrijd.  Team 1 bestond uit Mirre, Leanne, Jildou, Femke en Tirza. Het 2e team bestond uit, Juna, Robyn, Selma, Juna en Naomi. 

Het 1e onderdeel, van de vierkamp, was sprong. De sfeer zat er goed in, na dit springen konden ze door naar de spanbrug, evenwichtsbalk en vloer. Beide teams werden 8e. Dit is een mooi resultaat voor hun 1e wedstrijd. 15 april staat de 2e plaatsingswedstrijd op het programma in Kollum. 

Ook de SGC selectie 1 turnsters hebben een nieuwe ervaring opgedaan binnen de KNGU samen met hun trainsters Esmeralda Hibbeler en Angelique Douma-Bos. Onze jongsten Jaycee, Sinne, Nora, Ylse, Yara, Fleur, Fenna, Dyante, Jennifer en Tessa in de onderbouw hebben hun vorderingen kunnen laten zien. Dit tijdens een meetmoment in Leeuwarden. Hier laten zij op verschillende trajecten stappen zien op ook de onderdelen sprong, rekstok, evenwichtsbalk en vloer.  Op een prachtig diploma konden zij een bronzen, zilveren en gouden sticker verdienen