Algemeen

Sjoukje in actie voor Pink Ribbon

In Nederland krijgt één op de zeven vrouwen borstkanker. De overlevingskansen zijn de afgelopen decennia aanzienlijk gestegen, maar toch sterven jaarlijks nog meer dan 3000 mensen aan deze ziekte.  

Mijn naam is Sjoukje de Vries, ik ben 50 jaar, en woon met mijn man Frans en dochter Marije in Jorwert. Ik ben geboren in Stiens en heb hier met veel plezier jaren gewoond. Zelfs nu kom ik nog met regelmaat in Stiens want mijn vader, familie, vrienden en bekenden wonen er nog. In januari vorige jaar kreeg ik de diagnose borstkanker en nu ben ik bezig met de laatste kuren. Kanker krijg je nooit alleen, ook mijn familie, vrienden, collega’s en bekenden hebben dit van dichtbij mee gemaakt. Ik wil graag iets terug doen voor het onderzoek naar borstkanker, door het verkopen van chocoladerepen voor het goede doel. Samen met een aantal mensen heb ik positieve teksten bedacht en deze laten drukken op chocolade repen. Van elk verkochte reep gaat een bedrag  naar Pink Ribbon. Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Het doel is een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt, want borstkanker komt steeds vaker voor, ook bij jonge mensen. 

Er zijn verschillende verkooppunten o.a: Bakkerij Nico en Aeltsje, Meneer & Mevrouw Hoekstra, Bakkerij Sijbesma in Mantgum