Algemeen

Skilhiem zoekt exploitant dierenparkje

Woonzorgcentrum Skilhiem in Stiens (van Palet, onderdeel van KwadrantGroep) heeft 

voorheen altijd een klein dierenparkje in de voortuin gehad. Helaas is de dierenweide 

met het vertrek van de laatste vrijwilliger met eigen dieren al ruim een jaar niet meer in 

gebruik. Erg spijtig want het bood vertier voor jong en oud.

Het zou zo mooi zijn voor de bewoners van Skilhiem, maar ook voor inwoners van Stiens en omgeving, als het dierenparkje voortgezet wordt. Er zijn diverse toezeggingen van subsidies voor een nieuw dierenparkje, van o.a. De Provincie en ‘vrienden van Skilhiem’. Hiermee kan het terrein van het dierenparkje weer goed aangelegd worden en wordt een nieuw en groter hok inclusief goede nachtverblijven gebouwd. Het kleinschalige dierenparkje kan ruimte bieden aan bijvoorbeeld mini geitjes, kippen, ganzen, pauwen en eenden. Tevens is er een commissie buiten Palet om, die het initiatief heeft genomen een speeltuin te creëren bij het dierenverblijf.

Skilhiem zal de kosten voor aanschaf van de dieren, medische kosten en kosten voor voer voor zijn rekening nemen. Het woonzorgcentrum kan echter niet het beheer van het dierenparkje verzorgen.

Daarom is Palet op zoek naar vrijwilligers die het dierenparkje willen exploiteren en de dagelijkse verzorging van de dieren op zich willen nemen. Er zijn verschillende constructies denkbaar. Wilt u bijvoorbeeld graag dieren houden maar heeft u er zelf niet de ruimte voor? U kunt gebruik maken van de ruimte bij Skilhiem! Bovendien worden uw onkosten vergoed. 

Een team van vrijwilligers is ook een mogelijkheid. Wellicht wil een bedrijf uit Stiens of omgeving zich vrijwillig inzetten voor het dierenparkje of is een club of vereniging bereid een zinvolle bijdrage aan het dorp en de inwoners te leveren.

Het dierenparkje en de speeltuin zijn een welkome recreatieplek voor Stiens. Jong en oud kunnen er genieten, elkaar ontmoeten en spelen. En het geeft Stiens een mooie aanblik op deze zichtlocatie. De plek en financiële middelen zijn er, helpt u mee het dierenparkje daadwerkelijk te realiseren?

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen over of een idee voor de exploitatie van het dierenparkje? Dan kunt u contact opnemen met Jan Veltman of Bouwe Wielenga via receptie-skilhiem@paletgroep.nl of 058 257 61 00.