Algemeen

Sportschool Poelstra: 6 prijswinnaars in Slagharen

In Slagharen werd weer het Noord-Oost toernooi gehouden. Van de 11 judoka's van Sportschool Poelstra die in actie kwamen wisten er 6 een medaille te pakken. 3x goud en 3x brons.

Op de foto Dinand Steegstra, kampioen (oranje band) en op de andere foto kampioen Jens Burmania

De dag begon uitstekend met het optreden van Dinand Steegstra (Hallum) in de klasse -15 jaar
-38 kg. Met uitermate fraai en goed judo wist hij 4x met ippon te winnen en zo met de 1e prijs naar huis terug te keren. Aan het einde van de dag was Jens Burmania (Stiens) sterk op dreef. In de poule bij de jongens -10 jaar -33 kg won hij alle wedstrijden. In de finale poule won hij ook beide wedstrijden en pakte dus ook goud. Ferron Poelstra (Franeker) won zijn eerste partij op beslissing bij de jongens -12 jaar -28 kg. De volgende partij werd gewonnen met houdgreep. Zijn 3e poule wedstrijd ging op beslissing verloren. Hij plaatste zich voor de finale poule als 2e. Hij wist beide partijen in de finale poule met ippon te winnen, waardoor hij alsnog de titel greep. Jorrit Dijkstra (Dronrijp) stond zeer goed te judoën bij de jongens -12 jaar -44 kg. Met fraaie punten werd hij poule winnaar. In de finale poule won hij 1x en verloor hij 1x waarna hij op punten het brons kreeg toebedeeld. Toch een prima resultaat.

In de sterke poule meisjes -15 jaar -44 kg stond Isa Fennema (Stiens) uitstekend te judoën. Met prachtige scores won ze haar eerste en derde partij. De 2e partij ging verloren na een prima partij tegen Suus Riddering. Ook in de finale poule won ze een partij. Tegen Faye Spinder verloor ze weliswaar, maar de bronzen medaille was zeer verdiend.

Bij de jongens -10 jaar -30 kg wist Tiemen Bonnema (Britsum) zich met 2 overwinningen te knokken naar het brons. Prima gedaan.

Folkert-Jan Heeres (Franeker), Nadine Steegstra (Hallum), Tamara Bonnema (Britsum) wisten wel allemaal een partij te winnen, maar zich niet te plaatsen voor de finale poule en bleven buiten de medailles. Ook Sijtze Hiemstra (Stiens) plaatste zich niet voor de finale poule, ondanks 2 gewonnen partijen. Laura van Bakel (Sint Jacobiparochie lmoest helaas opgeven. Alle judoka's hebben het goed gedaan.