Algemeen

Start nieuwe lessen Nordic Walking in Leeuwarden voor mensen met Parkinson

Stichting Parkinson in Beweging start vanaf maart weer met nieuwe Nordic Walking lessen in Leeuwarden. Neem deel aan deze bewegingsactiviteit in de buitenlucht waarbij vrijwel alle spieren worden gebruikt, je stabiliteit ontwikkelt en je conditie verbetert.

Gratis proefles op 8 maart in Leeuwarden

Tijdens de lessen leer je hoe je met behulp van de Nordic Walking poles (stokken) wandelt. De groepslessen worden op woensdag in kleine groepen gegeven. Mensen met de diagnose Parkinson kunnen gratis een proefles meedoen. De proefles is op woensdag 8 maart om 12.30 uur. 

 

Conditie, kracht en balans op peil houden
Bewegen is goed voor iedereen, maar voor mensen met de ziekte van Parkinson een absolute must. Door regelmatig op een verantwoorde manier te bewegen, houd je je conditie, kracht en balans op peil. Bewegen heeft een positief effect op je gezondheid, waardoor je gemiddeld langer zelfstandig kunt blijven functioneren en ziektesymptomen afnemen.

 

Stichting Parkinson in Beweging
In Nederland hebben meer dan 50.000 mensen de diagnose Parkinson, hiervan wonen in Fryslân ruim 2.000 mensen. Stichting Parkinson in Beweging biedt in Fryslân sport- en bewegingsactiviteiten aan zoals Nordic Walking, boksen en yoga en Dans op recept. Nordic Walkinglessen worden, naast Leeuwarden, ook gegeven in Franeker, Noordwolde en Kollumerzwaag. 


Meer informatie over de locaties en proeflessen via de website van Parkinson in Beweging www.parkinsoninbeweging.nl/nordic-walking