Algemeen

Vrijdag 4 november vond de 3e avondwandeling plaats. Het thema was 'De Elfstedentocht'. Ruim 300 deelnemers hebben de tocht gelopen. Heel veel wandelaars hebben gehoor gegeven aan onze oproep om in schaatstenue en met lichtjes mee te lopen. 

11 Steden zijn natuurlijk ook 11 stempelposten. (wij hadden zelfs een geheime post, dus het werden er 12). Daarvoor waren heel veel vrijwilligers nodig! En die hadden we! Wat een enthousiasme! Fantastisch! Sommigen hadden zelf hun stempelpost ingericht, zo mooi en wat scheelde ons dat veel werk en tijd! Dank! Natuurlijk was er weer van alles te beleven onderweg. Het begon al in de Nije Skalm. Het startsein werd gegeven, na een inspirerend welkomstwoord door Piet Jetze Faber. 

De eerste stempel kreeg men in Grand Café De Smalle Brug waar de lopers welkom werden geheten met gezang van de dames van Tûzen Triennen. Daarna was er koek en zopie in ’t Span alwaar een heuse schaats-expositie die was uitgeleend door het Hylper Schaatsmuseum. Door naar de oude Remise, genieten van een kleine lichtshow, 11steden dropjes in de Huismanstrjitte, door naar de Ferniastins waar een lieve Sneeuwpopdame stond te stempelen met de dame die ook al 300 stempels gezet had in Grand Café De Smalle Brug! Vervolgens naar de gezellig ingerichte stempelpost aan de Canterstins, daar speelden en zongen de, door ons gewaardeerde heren van Bluswater de sterren van de hemel. En weer door, nu naar basisschool de Sprankel, hier ijsbaanmuziek, een heerlijke kom warme snert en volop genieten van de door de aanwezige opschep-dames gecreëerde winterse sfeer.  Op de Helling moest men klúnen om een stempel te kunnen bemachtigen! De acteurs van Toneelvereniging Halbertsma hielden nauwkeurig de gezondheid van de deelnemers in de gaten en voorkwamen hiermee dat de wandelaars in een wak zouden vallen! Eentje was er al ingevallen en zat met een thermometer te kleumen op een stoel. Door naar Stempelpost Franeker aan de Bregeleane, even opwarmen bij de vuurkorf, wat ook een gezelligheid daar! In de verte, op de brug bij Bartlehiem, hoorden ze het dweilorkest ‘it Sil Heve’ uit Leeuwarden al spelen. Over de brug van Bartlehiem, in het donker, begeleid door de vrolijke noten van het dweilorkest naar de allerlaatste stempelpost, Dokkum. In de verte doemden de lichtjes van Dokkum op en daar zaten de mannen met de laatste stempels. Na het behalen van alle 12 stempels, begon de lange barre terugtocht op naar de Finish in de oude Skalm waar men werd onthaald met leuke muziek van een DJ. Om de stemming en de sfeer nog verder te verhogen hadden wij aan de bewoners die wonen aan de route een oproep gedaan om hun tuin en huis te verlichten en versieren. Wat hebben we veel creatieve inwoners in Stiens! Geweldig om te zien hoe mooi het er uit zag! Bedankt inwoners van Stiens dat jullie voor de wandelaars en voor ons zo jullie best hebben gedaan!  

 

Ook dank aan iedereen die ons hebben voorzien van stroom, stoelen, parasols, vlaggetjes, tafels enz. en voor alle niet nader te benoemen hand- en spandiensten! Tot slot, dit evenement was niet mogelijk geweest zonder onze sponsoren. Dit zijn de OVL, Boelstra Olivier Stichting, De Poiesz en Stichting Cultuur Regio Stiens. Daarnaast bedanken we BronSnijder, het Hylper Schaatsmuseum, Grand Cafe de Smalle Brug, basisschool de Sprankel, de Remise, ’t Span en de (Nije) Skalm voor het beschikbaar stellen van hun materiaal, ruimtes en diensten.

Wij zijn nog volop aan het nagenieten van dit mooie evenement! Hopelijk heeft iedereen die op wat voor manier dan ook heeft meegedaan of geholpen ook genoten van deze onvergetelijke ervaring