Algemeen

Sugaring en barbering nu in Menaam

Beauty-ensa opent precies op het juiste moment Precies op de dag waarop de contactberoepen weer toegestaan zijn, opent op Greatebuorren 10 in Menaam een nieuwe salon voor huid en haar: Beauty-ensa. 

Eigenares Grytsje Bouma kan haar geluk niet op. Grytsje Bouma (1977) uit Menaam is al ruim 23 jaar kapster en bijna tien jaar gediplomeerd visagiste. Sinds 2017 is ze bovendien gecertificeerd sugar practitioner. Al met al kan ze met haar bedrijf Beauty-ensa – opgericht in 2016 - dus een totaalpakket bieden voor de verzorging van huid en haar. Tot nu toe deed ze dat bij de clientèle aan huis. ,,Dat beviel heel goed, maar de wens was  om een salon te beginnen, waar ik van een behandeling een echte verwenervaring zou kunnen maken. 

 

Sugaring of suikerontharing is een eeuwenoude techniek waarbij een suikerpasta van glucose, fructose en water op de huid wordt gemasseerd, tegen de haargroei in. Dit laagje wordt daarna met  de haarrichting mee geflikt, zoals dat heet, met medeneming van alle ongewenste beharing. Het is minder pijnlijk dan epileren en bovendien effectiever. De huid blijft heel lang zijdezacht en glad en haartjes komen lichter en minder dik terug. En uiteindelijk helemaal niet meer. Ook mannen kunnen er erg mee geholpen zijn. Bijvoorbeeld als ze last hebben van zweetlucht. Haal je het haar weg onder de oksels, dan kan transpiratievocht daar niet meer opdrogen en ruik je dus ook niet meer.”

 

Mannen kunnen bij Beauty-ensa ook terecht voor een barber-ervaring. ,,Een ouderwetse gladde scheerbeurt of juist de baard stijlvol bijwerken, kriebelhaartjes weg, een lekker luchtje… zoals men vroeger voor het werk even bij de barbier langs ging. 

 

Beauty-ensa is geopend van maandag t/m zaterdag, alleen op afspraak.  tel. (06) 33 04 41 32 of via www.beauty-ensa.nl. Voor mensen die niet naar de salon kunnen of willen komen blijft een behandeling aan huis ook mogelijk