Algemeen

Takostu Stiens treedt op tijdens muziekspektakel Grutsk in Leeuwarden

Takostu Stiens speelt een belangrijke rol tijdens het gratis toegankelijke muziekspektakel Grutsk, dat op zaterdag 18 juni plaatsvindt op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. 

Takostu treedt op tijdens het slotspektakel. Ze geven dan een showdemonstratie. Takostu Slag, met leden met een verstandelijke beperking, geeft tijdens het middagprogramma een demonstratie. Grutsk staat tussen ’s middags en ’s avonds bol van blaasmuziek, showkorpsen, drumbattles en crossovers. Tijdens het slotspektakel zijn ook optredens van Brassband De Bazuin Oenkerk en Bigband Want2Swing en Elske DeWall.

Middagprogramma
Grutsk begint zaterdag rond 13:00 uur met optredens van onder andere Brassband Fryslân, Jong Pasveer, Jong Advendo, de Jouster Fanfare en Takostu Slag. ’s Middags vindt ook The Battle plaats. Tijdens deze spectaculaire drumbattles nemen Jong Advendo uit Sneek, Sternse Slotlanders uit Franeker, NFPC Dokkum, Noordenveld Roden en V.I.O.S. Kootstertille het tegen elkaar op.

Slotspektakel

Grutsk wordt afgesloten met een spectaculaire avondshow. De show wordt om 19:30 uur geopend door onder andere Traditional Collective. Daarnaast zijn er optredens van Brassband de Bazuin Oenkerk met medewerking van zangeres Jody Berghuis. Takostu Stiens geeft een showdemonstratie en er is een optreden van Dansen in Friesland (DIF). Tijdens de avondshow vindt ook de finale van The Battle plaats. De show wordt afgesloten met een concert van bigband Want2Swing én Elske DeWall. Grutsk is rond 22:30 uur afgelopen.


Gratis toegang
De organisatie van Grutsk wil de Friese amateursector een boost geven. Veel verenigingen hebben twee lastige coronajaren achter de rug. Inmiddels kan iedereen weer volop repeteren en optreden. Tijdens Grutsk kunnen ze zich aan het grote publiek presenteren. Mede daarom is de toegang tot het evenement gratis. Op die manier kunnen zoveel mogelijk mensen genieten van muziek, zang, show en dans. Pal naast het festivalterrein kan men tevens genieten van een hapje en drankje.

Meer informatie

Meer informatie over Grutsk is te vinden op www.grutsk.fr. Toegang tot het terrein is gratis.