Algemeen

Annulering concert Talentklas Frans Douwe Slot door verscherpte maatregelen

Zondag 11 oktober, concert van Talentklas Frans Douwe Slot in De Groate Kerk van St.Jacobiparochie, aanvang 15.30 uur.

Foto: Henk van der Brug

De talentklas van Frans Douwe Slot - Deze klas herbergt de muzikale pareltjes van het Noorden. Bruisend van enthousiasme en muzikaal talent, daarmee stralen ze ieder concert weer op het concertpodium. De talenten bereiden zich voor op concoursen in binnen- maar inmiddels ook buitenland en toelatingsexamens voor alle conservatoria in dit land. Veel leerlingen wonnen zelfs al Nederlandse en internationale concoursen en hebben al muzikale uitstapjes gemaakt van Europese steden tot aan New York. Niet te vergeten dat hun studie aan het conservatorium dan nog moet beginnen.

Tijdens dit concert spelen een viertal pianisten, Elianne Sijpkes, met haar 11 jaar de jongste telg uit de talentenklas, Nyne Schippers, Borna Leon Simic en Welmoed Poelstra. Welmoed studeert sinds september aan het Amsterdams conservatorium en heeft de grote stap dus al gemaakt.  Deze pianisten spelen werken van onder andere Grieg, Brahms, Albeniz en Debussy.

Naast de pianisten spelen ook nog 3 instrumentalisten. Roas Kuipers zal voor u een van de meest geliefde trompetconcerten vertolken. Het trompetconcert van Arutunian. Tjalling Westra op dwarsfluit en Bente van der Brug, die ook al studeert aan het Amsterdams conservatorium speelt de Aria en Polonaise van Jongen.

Dit alles onder begeleiding van pianist Frans Douwe Slot.

t Kultureel Sintrum De Groate Kerk volgt de richtlijnen van RIVM en de overheid.
verplicht reserveren via  reserveringen@groatekerk.nl of op telefoonnummer 0518-491792
vol=vol ( i.v.m. toegestane aantal zitplaatsen)  

Na reservering kunt u de kaarten bij de kassa gepast betalen, ook graag de consumpties bij het buffet.