Algemeen

Tandarts Gerrit Veldhuis met pensioen

Na een lange carrière heeft tandarts Gerrit Veldhuis onlangs zijn welverdiende pensioen bereikt. Veldhuis begon zijn reis als tandarts in 1982 toen hij zijn praktijk opende in Hallum. 

In zijn beginjaren combineerde Veldhuis zijn werk als schooltandarts met het runnen van zijn eigen praktijk. Echter, binnen een jaar bleek dit een uitdaging te zijn die niet langer vol te houden was, aangezien zijn praktijk in Hallum gestaag groeide. De groei was zo indrukwekkend dat de praktijk verschillende verbouwingen onderging, wat resulteerde in de uiteindelijke aanwezigheid van maar liefst vier behandelkamers.

In 1989 breidde Veldhuis zijn praktijkimperium uit door de praktijk in Ferwert over te nemen en daar een nieuw praktijkgebouw aan de Marrumerweg te bouwen. Dit bleek een beslissing te zijn die zijn carrière alleen maar verder verrijkte.

Een keerpunt in zijn loopbaan kwam in 2014, toen Veldhuis de praktijk in Hallum overdroeg aan zijn zoon en dochter, die met succes het stokje overnamen. De familietraditie in de tandheelkunde zet zich dus voort. In 2021 verruilde de praktijk de sfeervolle omgeving van Hallum voor een nieuwe locatie in Stiens, waar Veldhuis nog 2,5 jaar met passie en toewijding bleef werken, tot zijn officiële pensioendatum op 10 augustus jongstleden. 

Zijn sociale contacten met patiënten en collega's waren voor hem van onschatbare waarde en zullen ongetwijfeld worden gemist nu hij geniet van zijn welverdiende pensioen. Met een gerust hart draagt Veldhuis zijn dierbare patiënten over aan zijn zoon Steffan, dochter Steffanie en de andere gewaardeerde collega's van Veldhuis Tandartsen. Hij weet dat ze in goede handen zullen zijn en dat zijn nalatenschap zal voortleven in de handen van de volgende generatie tandartsen