Algemeen

Thema-avond Nabestaan na zelfdoding

Filmhuis Slieker in Leeuwarden en Stjoer presenteren op maandag 17 juni om 19.30 uur een thema-avond ‘nabestaan na zelfdoding’ met de documentaire ‘Mijn grote broer’. Deze documentaire van Mercedes Stalenhoef gaat over de rouwverwerking van een gezin die hun leven weer proberen op te pakken na het verliezen van hun zoon en broer door suïcide.

Voor deze film werden de nabestaanden tweeëneenhalf jaar gevolgd. Mercedes Stalenhoef hoopt dat de film aanspoort om een gesprek over suïcide op gang te brengen. Ze vertelt: “Praten over wat je echt voelt kan zo bevrijdend zijn.”

Na afloop van de film is er een nagesprek onder leiding van Coby de Vries (projectleider bij Stjoer) en Piety van Wieren (stichting Nabestaan Na Zelfdoding Friesland, de NNZF). Coby vertelt: “In Nederland maken gemiddeld vijf mensen per dag zelf een einde aan hun leven, het praten over psychische problemen en de vraag hoe het nu écht met iemand gaat kunnen hierbij helpen.” Kaartjes zijn te koop via de website www.sliekerfilm.nl of aan de kassa.