Algemeen

Thriller van Anita Terpstra speelt zich af in omgeving van haar geboorteplaats Hallum

De nieuwste thriller van Anita Terpstra speelt zich af in de omgeving van haar geboorte-plaats Hallum, waar een vervloekt landhuis het dorp in zijn greep houdt.

Anita Terpstra (1974) studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Eerder schreef zij veelgeprezen thrillers, waaronder het voor de Gouden Strop genomineerde Samen. Haar thrillers zijn ook in Duitsland en Frankrijk uitgegeven. Terpstra schreef ook een non-fictieboek over grote gezinnen van vroeger, Het huis vol dat enkele weken in de bestsellerlijsten stond, en de roman De moedermaffia.

Het gebied en de dorpen die ik beschrijf, bestaan echt, al heb ik me enige vrijheden veroorloofd. Holwerd heeft bijvoorbeeld geen haven waar plezierboten aan kunnen leggen. Ook Mariëngaarde bestaat niet, maakt de schrijfster duidelijk. Het verhaal gaat over Rens, die haar verloofde voor het altaar liet staan omdat hij vreemdging, maar hij verdween spoorloos. Ze richt zich volledig op de renovatie van een vervallen landhuis. De dorpsbewoners waarschuwen Rens dat de state vervloekt is, en dat er onverklaarbare dingen gebeuren, maar zij gelooft niet in fabels en geesten. Dan wordt het lichaam van haar ex gevonden op het terrein van de state. Als vlak bij het landhuis nog meer doden vallen terwijl Rens in de buurt is, wordt ze het middelpunt van het politieonderzoek.
Ondertussen blijven de vreemde, angstaanjagende gebeurtenissen in de state elkaar opvolgen. Maar Rens weigert zich bang te laten maken, en gaat op zoek naar antwoorden. Wie probeert haar bang te maken? Of zijn er andere krachten aan het werk?