Algemeen

Topdrukte op de Regionale beroepenmarkt op Campus Middelsee

Afgelopen donderdag 28 november stond op Campus Middelsee de regionale beroepenmarkt op het programma. Deze markt die voor het vierde jaar met succes door het Leer Werk Plein werd georganiseerd, was opnieuw een groot succes en werd druk bezocht.

Op de foto een overzicht van de centrale hal met de leerlingen van leerjaar 3 aan de speeddate tafels.

Ruim 225 leerlingen bezochten soms samen met hun ouders deze markt, wat een topdrukte veroorzaakte in de school met wel meer dan 400 bezoekers. De leerlingen van klas 3 gingen in gesprek met het bedrijfsleven, het zogenaamde speeddaten. Vooraf konden leerlingen hun voorkeur aangeven met welke soort bedrijf/ beroepsbeoefenaar ze in gesprek wilden. Deze gesprekken varieerden sterk. Van politieagenten, aannemers tot bankmedewerkers, voor iedere leerling was er een passend bedrijf gevonden.

De leerlingen van klas 4 konden naar de voorlichtingen van de regionale mbo-scholen, waar ze informatie kregen over de diverse opleidingen. De organisatie kon rekenen op 40 gastsprekers die graag hun persoonlijke ervaringen wilden delen.

Al met al een belangrijke avond voor zowel de bedrijven als de leerlingen, om zich te oriënteren op de regionale arbeidsmarkt en voor het bedrijfsleven een verdieping op de werknemers van de toekomst.

Dank aan alle bezoekers en  deelnemers en de organisatie voor deze zeer GESLAAGDE avond !