Algemeen

Leerlingen van Comenius Esdoorn gaan de sportieve uitdaging aan! 500 kilometer fietsen in 5 dagen voor stichting Make-A-Wish. 

17 Juni zullen 12 leerlingen van de Esdoorn, samen met vier docenten, hun tocht beginnen in het Duitse dorpje Burgen, vlakbij Cochem. Het doel? Een onvergetelijke reis terug naar Leeuwarden, waar ze op 21 juni met open armen zullen worden ontvangen bij de Esdoorn en daarbij veel geld ophalen voor het goede doel. 

 

De leerlingen organiseren zelf de reis, moeten leren racefietsen en al het benodigde materiaal bij elkaar sponsoren. De leerlingen werken hieraan tijdens de E-skills lessen die op de Esdoorn worden gegeven. De afgelopen maanden zijn voornamelijk gewijd aan de organisatie: het uitstippelen van de route, het regelen van slaapplaatsen, het zoeken naar sponsoren, het bedenken van acties en het inzamelen van geld. Vanaf maart beginnen de leerlingen met hun training op de racefiets. Dit is een spannende uitdaging voor de meeste leerlingen, aangezien velen van hen nog nooit eerder op een racefiets hebben gezeten.

Naast fietsen, leren de leerlingen veel vaardigheden. Ze zijn veel aan het samenwerken, presenteren en leren vooral doorzetten wanneer het zwaar wordt. Dit hele project is opgezet vanuit het idee om leerlingen meer aan het sporten te krijgen. Bovenal is dit project bedoelt om de maatschappelijke betrokkenheid van leerlingen te bevorderen. Door te fietsen voor Make-A-Wish, dragen deze jongeren bij aan het vervullen van de wensen van kinderen die strijden tegen ernstige ziekten.

Hoewel de fysieke en mentale uitdagingen ongetwijfeld op sommige momenten zwaar zullen zijn, zullen de leerlingen aan het einde van deze reis niet alleen trots zijn op hun prestatie, maar zullen ze ook een onuitwisbare ervaring hebben opgedaan die hen voor altijd zal bijblijven.

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Make-A-Wish zijn alle donaties van harte welkom! Via de QR-code kan geld gedoneerd worden. Dit kan ook via het volgende rekeningnummer: NL02 RABO 0120525623 t.n.v. Tour d’Esdoorn 2023-2024.

Bekijk ook onze actiepagina op de site van Make-A-Wish: www.actiemakeawish.nl/fundraisers/tour-d-esdoorn