Algemeen

Travel: 7 Must sees in de provincie Québec Canada

De provincie Québec in Oost-Canada is er eentje van uitersten. Van grootse steden (Montréal, Québec) tot ruige nationale parken. In de schitterende natuur zijn talloze leuke excursies mogelijk. Ga walvissen spotten, kajak door diepe kloven en tuur de verte in vanaf hoge kliffen. In deze blog: de 7 must sees in de provincie Québec.

1. Spectaculaire kloven in Hautes-Gorges National Park
Voluit genaamd: Hautes-Gorges-de-la-Rivière-Malbaie National Park. De Malbaie-rivier sleet hier een diepe kloof uit. Neem de uitzichten in je op of kajak door de Gorge. Dit nationale park ligt tussen Québec City en Tadoussac.

2. Fjorden, beluga's en walvissen in Saguenay National Park
Laat je in Saguenay National Park betoveren door vergezichten vanaf de fjorden en spot spelende beluga's (witte dolfijnen) en walvissen beneden je. Vanuit de plaats Tadoussac vertrekken walvisexcursies. 

3. Ruige kliffen in Forillon National Park
Op het Gaspé-schiereiland in het verre oosten van de provincie Québec, ligt Forillon National Park. Forillon is een wildernis vol steile kliffen, baaien en grotten. Voor de kust worden vaak blauwe vinvissen en zeehonden gespot. Uitzicht op de kliffen in Forillon National Park, Québec

4. Percé Rock en Bonaventure Island
In de plaats Percé, ook op het Gaspéschiereiland, fotografeer je de Percé Rock en Île Bonaventure, waar tienduizenden jan-van-genten zich ophouden.

5. Werelderfgoed in Québec City
In een lijstje met attracties in Québec mag de provinciehoofdstad Québec City natuurlijk niet ontbreken. Je waant je hier even in Frankrijk: kronkelige straten, goede restaurants, een stadsmuur en een historisch centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

6. Bijzondere bouwwerken in Montréal
Noem je Québec City, dan mag Montréal niet achterblijven. In Montréal gaan oud en nieuw hand in hand. Tussen de moderne kantoorgebouwen staan indrukwekkende kerken en statige panden. Onder het straatniveau gaat nog een hele andere stad schuil: Ville Souterraine. Hier zijn honderden winkels en restaurants. Het barst in Montréal van de bijzondere bouwwerken: Habitat 67, de Biosphere, St. Joseph Oratory en de Notre Dame zijn sprekende voorbeelden.

7. Route 138 naar het eind van de bewoonde wereld
Een echte roadtrip maken? Volg de tweehonderd kilometer lange Route 138 langs de oevers van de St. Lawrence-rivier! Baaien, bossen en stranden passeren de revue. Voor wat verdieping bezoek je de musea over de inheemse bevolking of geschiedenis van de regio. Aan het eind van de bewoonde wereld ligt de Mingan Archipelago. Grote zandstenen rotspilaren heten je welkom in het land van walvissen, zeehonden en papegaaiduikers.

Verken Québec!
Wil je al dit moois in het echt zien? Dan zijn deze rondreizen iets voor jou! Ze zijn bovendien helemaal naar wens aan te passen.

 

Jantina van der Veen. Smelbrege 21, 9051 BH Stiens 
T: 058-2573630 www.thetravelclub.nl/stiens