Algemeen

Tweewekelijkse Boerenstreekmarkt in Alde Leie

Vanuit vele bezoekers aan de voorgaande Boerenstreek markten in Alde Leie, kwam de opmerking “.. Dit zouden jullie eigenlijk iedere maand moeten organiseren..”

Dat er behoefte is aan lokaal, gezond en eerlijke voeding, rechtstreeks van de lokale- of biologische Boer werd al snel duidelijk, gezien het grote aantal bezoekers, die in februari jl. huiswaarts keerden met volle boodschappentassen.

Vanaf 11 november a.s. start het nieuwe marktseizoen, met maar liefst 12 aanstaande markten. Inwoners van en uit de omstreken van Alde Leie, kunnen in de overdekte fabriekshal bij “Nije Leije”, (voorheen de Kooiaapfabriek) hun boodschappen gaan halen. Lokale- en Biologische Boeren zorgen voor een breed assortiment aan: aardappelen, groente, fruit, vlees, vis, kaas, zuivel, eieren, brood, droogwaren, bloemen en nog veel meer. Vers van het land en rechtstreeks van de Boer.

 edere 2 weken, van 10.00 tot 13.00 uur, een Boerenstreek-markt bij “Nije Lije” aan de Leijester Hegedyk 27B, 9071XB in Alde Leie. Kom gezellig langs en maak kennis met de Boer achter zijn product. Ook zijn deze tweewekelijkse markten een stimulans voor de lokale economie en ondernemers uit de regio.

Voor een bakje koffie, met wat lekkers en een zitje, wordt gezorgd. Neem uw eigen boodschappentas mee. Parkeren is gratis, maar kom vooral op de fiets, als het mogelijk is. De datums voor de twee wekelijkse markten staan vermeld in de advertentie op pagina 2. 

Tip: knip de advertentie uit en bewaar ‘m op uw prikbord, of maak een foto met uw telefoon en sla ‘m op, zodat u geen markt hoeft te missen!

Oant sjen yn Alde Leie