Algemeen

Uitreiking kaartspel Ôfdwale gemeente Noardeast Fryslân

[L]2023 heeft voor de RegioDeal Noordoost Fryslân een belevingsconcept ontwikkelt genaamd ‘bezienswaardigheden en beleving’. Het concept bestaat uit een aantal digitale kaarten en het kaartspel ‘Ôfdwale in Noardeast-Fryslân’.

Dit in samenwerking met de stichting Vitale Waddenkust. De Stichting Vitale Waddenkust is een vrijwilligers organisatie en wil de leefbaarheid aan de Waddenkust versterken door middel van nieuwe initiatieven en bestaande zaken te verbinden

Met dit kaartspel ga je op pad op zoek naar bijzondere locaties langs de bijzondere omgeving van de Waddenkust in Noordoost-Friesland! Een overzichtelijk landschap met rust en ruimte. Hier is het landschap een leeg canvas waar je de fantasie nog de vrije loop kan laten. En als een kroon bovenop Nederland de Waddendijk, die het gebied innig omhelst en beschermt. De kaarten wijzen je een weg door het landschap. Ze zijn een manier om in deze bijzondere omgeving te dwalen zonder te verdwalen.

 

Op 10 mei tijdens de lentebijeenkomst van de QOP (Versnellingsagenda Noord oost Friesland) is dit kaartspel door de Stichting Vitale Waddenkust aangeboden aan de Wethouder toerisme/economie Noardeast Fryslân en aan een afgevaardigde van de “Versnellingsagenda Noord oost Friesland”

 

Volg het dwaalspoor. Deze kaarten wijzen je een weg door het landschap. Ze zijn jouw manier om in deze bijzondere omgeving te dwalen zonder te verdwalen. Alle kaartjes zijn richtlijnen, geen regels. Zo zijn er bestemmingskaarten (blauw) verrast je met bijzondere locaties. Dwaalkaarten (roze) laat je in een bepaalde richting dwalen. Ervaarkaarten (groen) laat je kijken naar de omgeving en menskaarten (geel) laat je leiden naar ontmoetingen.

 

Mocht u meer over het kaartspel willen weten, kijk op www.visitwadden.nl/nl/ofdwale