Algemeen

Veel overlast op schoolplein Britsum

Blikjes, plastic bekertjes en lege drankflessen maar ook wietzakjes en glas van kapotte bierflesjes. Al een aantal maanden is er veel overlast van achtergelaten troep op het schoolplein van Integraal KindCentrum (IKC) De Swirrel te Britsum. Met als dieptepunt de beschadiging van de nieuwe tafeltennistafel op het plein en het dumpen van een oude grasmaaier en tuinstoelen in de papiercontainer van de school. 

Ruim je troep op

Zeker nu er zo hard wordt gewerkt aan het gewenste ‘droomplein’ voor de leerlingen van De Swirrel, is het dubbel jammer dat er zoveel overlast is. De boosdoeners zijn vermoedelijk oud-leerlingen van de school en andere jongeren uit onder andere Stiens. Dat deze ‘hangjeugd’ zo nu en dan op het schoolplein bij elkaar komt, is vanwege corona nog enigszins te begrijpen. En als dat zonder herrie te schoppen zou gebeuren, ook. Wat niet kan en waar absoluut geen begrip voor is, zijn het vernielen van speeltoestellen en andere spullen van de school en het achterlaten van je troep.

Overlast melden

Uiteraard heeft de school hierover contact gehad met de politie. Helaas kunnen zij alleen iets doen bij een officiële melding van overlast. Daarom een oproep aan bewoners van Britsum of ze in geval van overlast op of bij het schoolplein (maar ook in hun eigen straat of elders in het dorp) een melding willen doen bij de wijkagent. Bij meer meldingen kan de politie bijvoorbeeld meer surveilleren en worden de problemen wat concreter. 

Overlast kan gemeld worden bij wijkagent Cees Hoekstra via 0900-8844 of cees.hoekstra@politie.nl

Oproep aan jongeren en ouders

Glasscherven op het schoolplein, plastic in de bosjes, lege drankflessen rondom de school. Na het weekend maar ook doordeweeks staan juffen, meesters en leerlingen geregeld het plein te vegen omdat deze weer vol ligt met afval en gebroken glas. Dat kan niet de bedoeling zijn. IKC De Swirrel wil graag een veilige omgeving bieden aan leerlingen en hoopt hierbij op de medewerking van de hangjongeren, alsmede ouders. Vraag eens aan je kind waar hij of zij in de avonduren rondhangt. Vooral als de avondklok straks niet meer geldt, is de hoop dat het rustig blijft zodat het schoolplein in Britsum een veilige speelplek blijft voor de leerlingen.