Algemeen

Vliegerfeest op Anne-Famkes Pleats

 Kom genieten van een dag vol luchtspektakel en kinderplezier tijdens het vliegerfeest op zaterdag 22 juni en/of kom zelf vliegeren, de entree is gratis

 Vliegerfeest in het weiland bij Anne-Famkes Pleats. Fotograaf: Foppe van der Veen

De lucht wordt gevuld met kleurrijke vliegers. Bewonder de stuurvaardigheid van ervaren vliegeraars van Vereniging De Fryske Draeken die hun kunstwerken hoog boven je laten zweven. En dat is nog niet alles! Kinderen kunnen hun creativiteit kwijt met het inkleuren van hun eigen vlieger die ze vervolgens kunnen laten opstijgen.

Anne-Famkes Pleats biedt de ideale setting voor dit betoverende evenement. Of je nu een vliegerliefhebber bent, de blije koppies van je kinderen wilt zien terwijl ze hun eigen vliegers besturen, of gewoon wilt genieten van de rustgevende omgeving terwijl de vliegers hoog boven je zweven, deze dag heeft voor elk wat wils.

De boerderij, Anne-Famkes Pleats, bevindt zich aan de beroemde 'Fiets Elfstedenroute', tussen Leeuwarden en Dokkum, ter hoogte van Bartlehiem. 

Dit maakt het tevens de perfecte bestemming voor een ontspannen fietstocht en biedt aanleiding om even af te stappen. 

Naast het Vliegerfeest organiseren de eigenaren regelmatig kleinschalige evenement en workshops. 

Zo is er op 19 juni een workshop natuurlijke crème en lippenbalsem maken, speelt op 30 juni Big Band Friesland in de tuin en kun je er terecht voor yoga of om te suppen.

Zet 22 juni in ieder geval in je agenda en kom tussen 11.00 en 18.00 uur naar de vliegerdemonstratie λ