Algemeen

Voorjaarsvakantie: insecten proeven, knutselen of naar het insectenhotel in het Fries Landbouwmuseum

De voorjaarsvakantie staat weer in het teken van ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’. Dit jaar is het thema 'Duurzaam doen' en in het Fries Landbouwmuseum gaan we onderzoeken of we in de toekomst insecten op het menu zetten in plaats van b.v. vlees (of is een insect ook vlees...?). Van maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart hebben kinderen gratis toegang ‘op vertoon van’ hun pake (opa), beppe (oma) of een andere volwassene.

Durf jij een krekel of een sprinkhaan te eten? Maak jij de lekkerste insectenbrownie? Of kijk jij je ogen uit bij het meelwormenhotel? Van maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart kan je dit en meer in het Fries Landbouwmuseum uitproberen! Maar je kunt ook  knutselen, een speurtocht doen of naar de vrolijke theatervoorstelling “Insect en Hotel”.

Als we in de toekomst duurzamer moeten eten, liggen er dan insecten op ons bord in plaats van vlees? Of is een insect ook vlees? Wie durft mag dat uitproberen met een proeverij van krekels en meelwormen. Je mag ook een insecten-brownie maken. Iets minder eng is de insectenspeurtocht die door het hele museum gaat. Maar natuurlijk kan je ook knutselen en zelf een insect maken.

Theatervoorstelling “Insect en Hotel”
Op donderdag 2 en vrijdag 3 maart is om 13.00 uur de vrolijke theatervoorstelling “Insect en Hotel” van stichting Podiumschool. De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Tot groot verdriet en verbazing van de hotelbaas komen er dit jaar bijna geen gasten meer naar het insectenhotel. Hoe komt dat toch? 
De eigenaar kan niets anders doen dan het hotel sluiten. Tot, op een dag het bloemenmeisje voorbij komt, door haar wordt alles anders. Kruip in een sprookjesachtige sfeer met muziek, maskers en uitvergrote insectenkostuums.

De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar. De entree is €3,50 per persoon. RESERVEREN wordt aangeraden want vol is vol.

De knutselactiviteit en de speurtocht zijn de hele vakantie, van zaterdag 25 februari t/m zondag 6 maart te doen. 

 

Fries Landbouwmuseum

Felling 6, 8912 CG Leeuwarden

0511 - 53 94 20
info@frieslandbouwmuseum.nl\