Algemeen

Waterpoloërs boeken felbegeerde zege

De waterpoloërs van SG Middelsé-De Skelp uit Stiens en Sint-Annaparochie hebben eindelijk een wedstrijd gewonnen in de landelijke Bondsklasse. In Groningen werd de Walvisch met 9-11 verslagen.

De winst werd met grote blijdschap verwelkomd. Het kampioensteam van het District, beleeft een zwaar seizoen, na de promotie. Maar liefst 17 wedstrijden op rij bleken de heren niet in staat om punten te pakken. Toch komt de eerste overwinning van het seizoen niet uit de lucht vallen. Na de winterstop, worden de resultaten langzaam steeds beter. De overwinning in Groningen bevestigt dat nu.

De eerste periode begon gelijkwaardig: 2-2. Volgens coach Sander Bathoorn uit Dokkum kwam daarna de beste periode van Middelsé-De Skelp. ,,We bleven heel rustig poloën, we hadden controle, en deden geen onnodige acties of te snelle schoten. We hadden rust aan de bal.” Halverwege stond er daardoor een 2-3 voorsprong op het bord.

Elleboog

In de derde periode deelde één van de Groningers een elleboog uit aan Erwin Rozenga uit Ouwe Syl. Rozenga moest even naar de kant om bij te komen, maar kon gelukkig verder spelen. De Walvisch moest het vier minuten met een man minder doen als straf.

Daarna volgde een onrustige fase met veel doelpunten aan beide kanten. De meest memorabele was die van Daan Holwerda uit Hallum. De technisch begaafde speler wist voor de eerste keer dit seizoen, het netje te laten bollen bij Heren 1. Na een fraaie pass, kwam Holwerda hoog om in te kunnen tikken bij de tweede paal. Mede door dit doelpunt, ging Middelsé-De Skelp de laatste periode in met een voorsprong: 7-8.

Snelle voorsprong

Onder luide aanmoedigingen van meegereisde Heren 2-spelers, liet het Heren-1 team zich niet de kaas van het brood eten. Door doelpunten van Marcel Bakker (strafworp), Timo Vos (op ervaring) en Rudie Nauta (zijn zesde van de wedstrijd!) snelde de ploeg naar een 7-11 voorsprong. In de laatste twee minuten kon de Walvisch nog wat terugdoen, maar de overwinning kwam nooit in gevaar.

Coach Bathoorn is blij dat de ontwikkeling van het team nu tot een overwinning leidt. ,,Eindelijk lieten de spelers zien waartoe ze in staat zijn, als je maar met je ‘koppie’  blijft spelen. We hebben onszelf in veel wedstrijden te kort gedaan, maar nu viel alles goed.”