Algemeen

Waterpoloërs SG Middelsé-De Skelp winnen ook Beker-finale

De waterpoloërs van SG Middelsé-De Skelp hebben de finale gewonnen van de strijd om de  regionale Districtsbeker in het waterpolo. In Leeuwarden werd Ritola uit Zuidlaren met maar liefst 19-9 verslagen. Stienser Rudie Nauta nam de ploeg op sleeptouw met 7 doelpunten. 

Van tevoren was gerekend op een spannende wedstrijd. Een paar weken eerder speelden beide ploegen immers gelijk tegen elkaar in de competitie. Maar Ritola miste in de finale om de “Jelle Cuperus-Cup” haar topscoorder. Bovendien floten de scheidsrechters nu in het voordeel van de aanvallende ploeg. En dat was de startgemeenschap uit Stiens en St.-Annaparochie.   

Rudie Nauta opende al binnen 30 seconden de score uit een terecht gegeven strafworp. Timo Vos verdubbelde daarna de stand met een bekeken lobje. Later in de wedstrijd kwam ook Otto Terpstra op stoom. Hij scoorde 4 keer, voornamelijk in de korte hoek.  

Ook de jeugd maakte weer de nodige speelminuten. Daan Holwerda, die indruk maakt met zijn tactisch inzicht, startte in de basis. Net als Milan van der Sluis, die wederom de belangrijke midachter-positie goed invulde.

Klaas van der Meer liet zijn talent zien door een doorgebroken speler te achterhalen en van scoren te beletten. En Zenne Haijma deed ook een duit in het zakje door een doelpunt te maken uit een manmeer-situatie.  

Door de bekerwinst behaalden de waterpoloërs uit Stiens en St.-Anna de zogenaamde 'dubbel'. Eerder dit seizoen werd al het kampioenschap gewonnen. Daarmee verloopt het eerste seizoen onder de Rotterdamse coach Sander Bathoorn (woonachtig in Dokkum) bijzonder succesvol. 

Het is pas de tweede keer in de meer dan 40-jarige clubhistorie dat de “dubbel” werd gehaald