Algemeen

Zondag 6 september 'De Ronde van Stiens'

In deze corona tijd is het moeilijker om een prestatieloop te organiseren dan voorheen. Maar vanaf 1 juli heeft de SV Friesland weer lopen op de hardloopkalender gezet en met succes. De eerste loop was alleen voor leden en een test om te zien hoe men volgens het protocol een loop kon en mocht organiseren.

Deze proef was in Oude Willem nabij de camping Hoeve aan den Weg, staatbosbeheer en de gemeente Westervelde gaven toestemming voor een 75 deelnemers, die waren er niet maar met 50 was de proef ook geslaagd. Toen kwam de verruiming voor de sport en mochten er meer dan honderd lopers deelnemen ook die niet lid zijn.

Christiaan Valk van Valk Event Productions  had de verzorgingswagen omgebouwd tot secretariaats wagen met plastiek voor de klepopening  zodat de vrijwilligers hier achter veilig de startnummers kunnen uitreiken en de nainschrijvers in de computer zetten. De aan en vertrekroutes werden met linten aangegeven en spandoeken gaven aan dat je 1½ meter afstand onderling moest bewaren.  Dat ging zo goed dat besloten werd de lopen die waren afgelast nu alsnog te organiseren met minder lopers maar het kon weer door gaan.

Douchen en verkleden kon niet dus verplicht in hardloopkleding naar de start komen, kantines waren gesloten maar bij de kar kon men water, en koffie/thee krijgen en na afloop bouillon en vruchtendrank. Op de tafels spelden en daarbij ontsmettingsmateriaal en na de finish gauw naar huis in groepjes staan praten was nu niet meer toegestaan. Belangrijk is dat er genoeg ruimte is bij de start en finish en onderweg ruimte op elkaar te passeren. Onderweg staan verzorgingsposten met water waar men zelf het bekertje water uit het rek moet pakken.

De laatste en 10e loop in Hoeve aan den Weg trok 150 deelnemers en nummer 11 is de Ronde van Stiens zondag 6 september vanaf het magazijn van SV Friesland aan de seestjer 10 9051 VD Stiens.

Hier was al eerder een loop en daar was men zo enthousiast over de route en startplek dat werd besloten er nog een op de hardloopkalender te zetten. Op zondag is het daar heel rustig en veel ruimte dat start en finish daar mogelijk bleek, mooie routes en die zijn met een 16 km uitgebreid zodat een keuze kan worden gemaakt uit 6.2-10.2-16-21 km. de start is 11.00 uur voorinschrijven is een must via www.svfriesland.nl zomerlopen. Aan de start mag ook nog met pinbetaling en ruimte houden voor het inschrijfbureau.  Organisatiekosten €6.00

Douchen en verkleden kan hier ook niet dus in loopkleding aan de start melden, er staat een toiletwagen van Hessel Toiletverhuur nabij de start/finish.

Iedereen mag aan deze loop deelnemen mits hij/zij niet zich ziek voelt want dan blijf je thuis. Uitslagen, foto’s en verslag zie www.svfriesland.nl