Evenementen

Evenement - Concert Pakhûs SOLO Stiens: Beate Loonstra (harp) Rianne Wilbers (sopraan)

Adres
Locatie Pakhûs SOLO
Plaats Stiens
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 15-11-2019 20:15

Op 15 november om 20.15 uur zijn belangstellenden weer van harte welkom in de intieme concertzaal van Pakhûs SOLO in Stiens.

Foto: Milagro Elstak

Harpiste Beate Loonstra was al twee keer eerder met een geslaagd programma bij ons in Stiens. Beate, wiens pake uit Jistrum afkomstig is, zal dit maal samen met de jonge succesvolle sopraan Rianne Wilbers optreden als Duo ‘Klein Geluk’.  Het programma heeft als titel: ‘Dat wil zeggen’, een reis door de tijd van Gregoriaans tot John Cage en verder. Het programma begint met een Gregoriaanse melodie uit Planctus Cygni (Klaaglied van de zwaan) gevolgd door een deel uit de eigentijdse interpretatie van Beljon. Op het programma staat opnieuw een wereldpremière, die plaats vindt in ons Pakhûs.

Het stuk van de jonge Nederlandse componist Remy Alexander, Drifting, is oorspronkelijk geschreven voor sopraan en saxofoon en kreeg in 2018 de Tera Marez Oyensprijs. Dit ontroerend mooie stuk is nu bewerkt in een samenwerking tussen de componist, Beate en Rianne en zal bij ons voor het eerst worden uitgevoerd. Daarna volgt een aria van de avantgardist John Cage en een eigen improvisatie van het duo.

Ook Daan Manneke, die dit jaar 80 jaar werd, ontbreekt niet. Rianne maakt je tot slot vertrouwd met de muzikale vertaling van ’striptekeningen-taal’ in een compositie van Cathy Berberian en Renate neemt je mee in ‘A night in a city far away’, een voor haar geschreven compositie van Ad Wammes, bij haar vorige concert nog in wording, en nu in zijn geheel te horen. De info over het concert staat ook in de agenda op onze website. Daar kan men zich aanmelden: www.stinze-stiens.nl/agenda/.

Lees meer »