Evenementen

Evenement - Concert van het Blaaskwintet 'Blaasvaak'

Adres
Locatie Dorpskerk Huizum
Plaats Leeuwarden
Evenement informatie
Datum 27-9-2020 15:00

Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, zondag 27 september 2020 om 15.00 uur.

Alweer 15 jaar geleden vatten enkele houtblazers van het Fries Kamerorkest het idee op om kamermuziek te gaan spelen, om ‘vaker te blazen’. Met enkele veranderingen in de samenstelling gaandeweg speelt het kwintet in de huidige bezetting al bijna 10 jaar en vormt het inmiddels een hechte groep. Ze treden op in Friesland maar ook elders in Nederland en zelfs in Europa.

Blaaskwintet Blaasvaak stond al vaker op het podium van onze Dorpskerk. Daar starten we het concertseizoen ‘in Corona-opstelling’, want wat is een leven zonder muziek?
Blaasvaak heeft een nieuw programma samengesteld dat een combinatie is van hoge cultuur (jaja) en vlotte melodieën. Centraal in hun programmering staat het speelplezier en dat straalt van hen af. Blaaskwintet is een ‘klassieke’ bezetting waarvoor vooral eind 19
e eeuw veel muziek werd geschreven. Maar de samenstelling van fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot leent zich ook erg voor vlotte arrangementen van oude én hedendaagse muziek.

Dit zondagmiddagconcert is gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. 

I.v.m. de coronamaatregelen (de 1,5 meter) zijn bij een concert de zitplaatsen in de kerk zo ingedeeld dat er een beperkt aantal (ca. 40) bezoekers aanwezig kan zijn.

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).